Co oglądam
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
-
- Forumowe Ciacho
Re: Co oglądam
Przed chwilą na Outfilm - Spójrz mi w oczy
https://www.outfilm.pl/spojrz-mi-w-oczy
Świetny, kameralny, a bardzo wciągający film z super facetami.
https://www.outfilm.pl/spojrz-mi-w-oczy
Świetny, kameralny, a bardzo wciągający film z super facetami.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
Bardzo dobry horroro-thriller na Amazon Prime, nazywa się "Goodnight Mommy" (Dobranoc mamusiu)
Niestety nie mogę napisać z jakim filmem mi się kojarzy bo za dużo bym zaspoilerował. Na końcu dobry twist a przynajmniej dla mnie był zaskoczeniem, no ale ja zwykle jestem zaskoczony twistami
Mogę jednak napisać że tłumacz musiał mieć tutaj potężny orzech do zgryzienia jak tłumaczyć pewne kwestie - jeden wybór zły bo nielogiczny, drugi wybór też zły bo wtedy widz domyśliłby się w pierwszych minutach filmu o co chodzi
Tak czy owak, film bardzo polecam no i gra tu jedna z moich ulubionych aktorek - Naomi Watts (uwielbiam ją od czasu "Mulholland Drive")
Niestety nie mogę napisać z jakim filmem mi się kojarzy bo za dużo bym zaspoilerował. Na końcu dobry twist a przynajmniej dla mnie był zaskoczeniem, no ale ja zwykle jestem zaskoczony twistami
Mogę jednak napisać że tłumacz musiał mieć tutaj potężny orzech do zgryzienia jak tłumaczyć pewne kwestie - jeden wybór zły bo nielogiczny, drugi wybór też zły bo wtedy widz domyśliłby się w pierwszych minutach filmu o co chodzi
Tak czy owak, film bardzo polecam no i gra tu jedna z moich ulubionych aktorek - Naomi Watts (uwielbiam ją od czasu "Mulholland Drive")
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Serses w skateparku.
Myślałem, że to będzie straszne, ale dobre głosy i gołe klaty ratują nawet tak dziwną inscenizację.
Myślałem, że to będzie straszne, ale dobre głosy i gołe klaty ratują nawet tak dziwną inscenizację.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Ładne klaty są na pewno stanie uratować wiele inscenizacji.
- Hermes
Zacząłem oglądać 13 posterunek. Świetny jest
Polska potrzebuje Europy, ale także Europa potrzebuje Polski - Elżbieta II
Revertatur Rex Poloniae
Revertatur Rex Poloniae
- Nathi
Diunę żeby się przygotować na nową
- Dorian_Gray
Obejrzałbym sobie serial Ja, Klaudiusz,
ale strasznie drogie są te boxy na allegro: ponad 500 PLN.
Własnie wersję z polskim dubbingiem bym sobie obejrzał!
ale strasznie drogie są te boxy na allegro: ponad 500 PLN.
Własnie wersję z polskim dubbingiem bym sobie obejrzał!
- Bob_Zielony
Nie dziwię się... oglądałem w telewizji za młodu i serial robił wrażenie... nie to żeby to był priorytet ale też bym obejrzał.
- Nie boisz się o przyszłość, wszystko takie niepokojące? - Myślę, że przyniesie kwiaty.
- Tak? Skąd wiesz? - Bo sadzę kwiaty!
- Tak? Skąd wiesz? - Bo sadzę kwiaty!
- Walpurg
Świetny film i genialny Jacobi.
- Elfin
Musiałem sprawdzić w google o czym piszecie - to jakiś antyk.
- Walpurg
- Hebius
Bóg zapłać.
Ale żeby nie było offtopiku - Rojst:Millenium zacząłem oglądać.
Nie wiem, może będę chwalił na wyrost (bo po pierwszym odcinku dopiero jestem) ale serial wydaje się nadal równie dobry, jak dwa pierwsze sezony.
Świetna scenografia. Ledwo ćwierć wieku minęło, a już człowiek zapomniał, jaka Polska była kiedyś buro-szara.
Jak nie przepadam za Ogrodnikiem, tak tutaj go lubię.
Seweryn świetny! On nadal potrafi dobrze grać, więc nie rozumiem tego występu, który dał we wczorajszym show. Nie mogli mu napisać lepszej roli? Musiał się zgodzić na takie gówno, jakie mu zaproponowali scenarzyści?
Ładnie dobrali aktora, który gra młodego Fronczewskiego.
No i sama zagadka od pierwszego odcinka jest ciekawa i wciągająca. Gdybym nie miał dziś w planach kolorowego Panhandle (serial uwiódł mnie od pierwszej żenującej sceny trzeciego odcinka - bo zacząłem od środka i całkiem przypadkowo - w której bohater* tłumaczy się przed teściem, że on wcale nie uprawiał seksu z poduszka, tylko chciał ją spulchnić) pewnie bym sobie wrzucił od razu ze dwa kolejne odcinki Rojsta.
Świetna scenografia. Ledwo ćwierć wieku minęło, a już człowiek zapomniał, jaka Polska była kiedyś buro-szara.
Jak nie przepadam za Ogrodnikiem, tak tutaj go lubię.
Seweryn świetny! On nadal potrafi dobrze grać, więc nie rozumiem tego występu, który dał we wczorajszym show. Nie mogli mu napisać lepszej roli? Musiał się zgodzić na takie gówno, jakie mu zaproponowali scenarzyści?
Ładnie dobrali aktora, który gra młodego Fronczewskiego.
No i sama zagadka od pierwszego odcinka jest ciekawa i wciągająca. Gdybym nie miał dziś w planach kolorowego Panhandle (serial uwiódł mnie od pierwszej żenującej sceny trzeciego odcinka - bo zacząłem od środka i całkiem przypadkowo - w której bohater* tłumaczy się przed teściem, że on wcale nie uprawiał seksu z poduszka, tylko chciał ją spulchnić) pewnie bym sobie wrzucił od razu ze dwa kolejne odcinki Rojsta.
Też mam pozytywne odczucia. Chociaż co do tego, że Polska jeszcze niedawno była tak szara... Miałem raczej odczucie, że być może bardzo dużo się zmieniło, ale tamta Polska nadal wygląda jak Polska, a jednocześnie jak Ukraina, co prowadzi do dość przerażających skojarzeń.
Tym niemniej, uważam że jest to jeden z bardzo niewielu utworów, w których zagadka kryminalna przeplata się z Mroczną-Tajemicą-z-Przeszłości™ - ale nie posuwają tego do groteski; nie stosują tanich chwytów, a przynajmniej nie stosują ich przesadnej ilości. I to nawet pomimo rozbudowanych retrospekcji, które są pod tym względem szczególnie niebezpieczne. Ten schemat jest po prostu tak wyeksploatowany, a jednocześnie tak przewidywalny, że trzeba się natrudzić, żeby zrobić to dobrze. Tutaj się udało. Więc jeśli ktoś - podobnie jak ja - dostaje nudności, kiedy słyszy, że w jakimś serialu próba wyjaśnienia zbrodni zmusza bohaterów do odkrywania mrocznych sekretów sprzed kilkudziesięciu lat - to tutaj niech się nie zniechęca.
Tym niemniej, uważam że jest to jeden z bardzo niewielu utworów, w których zagadka kryminalna przeplata się z Mroczną-Tajemicą-z-Przeszłości™ - ale nie posuwają tego do groteski; nie stosują tanich chwytów, a przynajmniej nie stosują ich przesadnej ilości. I to nawet pomimo rozbudowanych retrospekcji, które są pod tym względem szczególnie niebezpieczne. Ten schemat jest po prostu tak wyeksploatowany, a jednocześnie tak przewidywalny, że trzeba się natrudzić, żeby zrobić to dobrze. Tutaj się udało. Więc jeśli ktoś - podobnie jak ja - dostaje nudności, kiedy słyszy, że w jakimś serialu próba wyjaśnienia zbrodni zmusza bohaterów do odkrywania mrocznych sekretów sprzed kilkudziesięciu lat - to tutaj niech się nie zniechęca.
- Hebius
Jakub Żulczyk musi mieć świetne, muskularne uda. Takie mnie naszły refleksje ma spotkaniu autorskim, z którego właśnie wróciłem. Sam tak ogólnie może nie jest jakimś amantem, ale widok tych nóg w piaskowych spodniach dostarczał miłych a dodatkowych wrażeń przez bite dwie godziny.
(refleksje przy oglądaniu, więc chyba najlepiej pasuje do tego tematu?)
(refleksje przy oglądaniu, więc chyba najlepiej pasuje do tego tematu?)
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Walpurg
Nie ma insta ze zdjęciami z wakacji?
- Hebius
A po co mam sprawdzać i ewentualnie psuć sobie wrażenia z wieczorku?
edit.
Przejrzałem. Ma zdjęcia z siłowni, ale w ubraniu. Z plaża w celach opalania się chyba nie korzysta. Ale ogólnie z tych fotek wyłania się dość przyjazny obraz człowieka. Zwłaszcza, że fajnego kota ma, o którym pisze ciepło, z uczuciem:
edit.
Przejrzałem. Ma zdjęcia z siłowni, ale w ubraniu. Z plaża w celach opalania się chyba nie korzysta. Ale ogólnie z tych fotek wyłania się dość przyjazny obraz człowieka. Zwłaszcza, że fajnego kota ma, o którym pisze ciepło, z uczuciem:
Jakub Żulczyk pisze:Grzybek to już rok jak wszystko rozwalasz. Nauczyłeś się przez ten rok wielu przydatnych rzeczy. Ludzie są różni ale wszyscy mogą dać Ci jedzenie. Jedzenie jest w kuchni. Miauczenie przyśpiesza jedzenie. Sikorki które przylatują na balkon można zapierdolić. Wiewiórki lepiej nie tykać bo jest szybsza i mądrzejsza. Ogon to część ciebie i nie trzeba na niego polować. Nogi są ciepłe. Woda z kibla jest pyszna i zdrowa. Widzisz jaki jesteś mądry. Kochamy cię i trzymamy kciuki za Twój dalszy rozwój.
- mike
Mary & George po pierwszym odcinku zapowiada się obiecująco. Trzeba przyznać, że księciunio z Red White Royal Blue występuje tu w o wiele bardziej odważnych scenach
zwiastun
- Hebius
Ścieżki chwały (Paths of Glory, 1957) Stanleya Kubricka z Kirkiem Douglasem.
Staroć, ale nadal robi wrażenie.
Staroć, ale nadal robi wrażenie.
- Hebius
Nie zawahaj się (Do Not Hesitate. 2021) holendersko-grecki.
Dobre kino.
Film jest na CDA.
Tylko lepiej nie czytać o czym to, tylko zacząć oglądać w ciemno, a jesli po kwadransie nie podejdzie, zrezygnować.
Dobre kino.
Film jest na CDA.
Tylko lepiej nie czytać o czym to, tylko zacząć oglądać w ciemno, a jesli po kwadransie nie podejdzie, zrezygnować.