Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Czartogromski
- Kontakt:
Re: Płyty, ostatnie zakupy
Wygląda na to, że u mnie będzie wiosenna kumulacja. No to na początek:
Muzyka lekka i przyjemna w cenach biedronkowych (ale nie z Biedronki)
Ewa Bem, Bemibek, Bemibem: Gram o wszystko ; Podaruj mi trochę słońca (2 CD)
Norah Jones:... Little Broken Hearts
Norah Jones: Come Away with Me
cdn.
Muzyka lekka i przyjemna w cenach biedronkowych (ale nie z Biedronki)
Ewa Bem, Bemibek, Bemibem: Gram o wszystko ; Podaruj mi trochę słońca (2 CD)
Norah Jones:... Little Broken Hearts
Norah Jones: Come Away with Me
cdn.
- Hebius
Ufff...
Żadnej nie chcę.
(u mnie kumulacji raczej nie będzie, bo jedna płyta przychodzi jutro, a dwie dopiero w poniedziałek, bo sobotnich dostawa do paczkomatów chyba nie ma?)
Żadnej nie chcę.
(u mnie kumulacji raczej nie będzie, bo jedna płyta przychodzi jutro, a dwie dopiero w poniedziałek, bo sobotnich dostawa do paczkomatów chyba nie ma?)
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Ciąg dalszy nastąpi, oj nastąpi. Telefon mi się grzeje od powiadomień
Będzie niemalże kuferek!!!!
Będzie niemalże kuferek!!!!
- Ballordo
Są. Niedawno pojawiła się dostawa w soboty. Dwie ostatnie paczki (zamawiane przez Allegro) odebrałem właśnie w tym dniu tygodnia, ku mojemu zaskoczeniu.
- marcin
Sa nawet dostawy w niedziele. Ale w soboty i niedziele tylko wtedy gdy nadawca wysle to w opcji "Paczka w weekend" (jest to oczywiscie drozsze).
Co ciekawe, polski Amazon, jak sie wybiera do paczkomatu, wysyla zwykle owa paczka w weekend.
Co ciekawe, polski Amazon, jak sie wybiera do paczkomatu, wysyla zwykle owa paczka w weekend.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Ballordo
Ja mam smarta i nie płacę za pojedyncze przesyłki, więc nie bardzo mnie interesuje jaką opcję wybiera nadawca.
- Hebius
Mam kumulację w paczkomacie - dwie przesyłki w jednym schowku. Ale nie chce mi się teraz wychodzić z domu.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
- Czartogromski
- Kontakt:
No to teraz...:
Część 2. kumulacji
Sting: Duets
Na wszelki wypadek nie wyobrażam sobie nawet, co powiedziałby Walp.
To płyta z tych, które mają odzwyczaić ostatnich kupujących od kupowania płyt. Ten obrazek zdobi (hehe) opakowanie w formie złożonego kartonika. Niby jest tam jeszcze wciśnięty w kieszonkę chudziutki booklet, ale... Z tyłu okładki mamy skrócony spis utworów, po otwarciu okładki - mniej skrócony spis utworów, a w zeszyciku dla odmiany... szczegółowy spis utworów (choć czasów nie podano nigdzie). I to wszystko.
Norah Jones: ...'Til We Meet Again (live)
Voo Voo: Nabroiło się 1986-2021
Prawie kuferek. W pudełeczku dwie płyty i ładne książeczka. Całość edycji pomysłowa i po prostu ładna.
Officina Romana. A Wonder Lab at the Dawn of the 18 TH Century / Le Stagioni, Paolo Zanzu (dyrygent), Carlo Vistoli (kontratenor).
Caldara, Cesarini, Corelli, A. Scarlatti, Handel, Haym, D. Scarlatti
cdn.
Część 2. kumulacji
Sting: Duets
Na wszelki wypadek nie wyobrażam sobie nawet, co powiedziałby Walp.
To płyta z tych, które mają odzwyczaić ostatnich kupujących od kupowania płyt. Ten obrazek zdobi (hehe) opakowanie w formie złożonego kartonika. Niby jest tam jeszcze wciśnięty w kieszonkę chudziutki booklet, ale... Z tyłu okładki mamy skrócony spis utworów, po otwarciu okładki - mniej skrócony spis utworów, a w zeszyciku dla odmiany... szczegółowy spis utworów (choć czasów nie podano nigdzie). I to wszystko.
Norah Jones: ...'Til We Meet Again (live)
Voo Voo: Nabroiło się 1986-2021
Prawie kuferek. W pudełeczku dwie płyty i ładne książeczka. Całość edycji pomysłowa i po prostu ładna.
Officina Romana. A Wonder Lab at the Dawn of the 18 TH Century / Le Stagioni, Paolo Zanzu (dyrygent), Carlo Vistoli (kontratenor).
cdn.
Ostatnio zmieniony 21-05-2021 22:33:38 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hebius
Bym się zdziwił
U mnie na początek ta z najbrzydszą okładką (Borg ze Star Treka) i bieda-książeczką tylko po angielsku.
Robert Bachara
Bachara plays Bach and predecessors
Robert Bachara tak się radośnie uśmiechał i autentycznie cieszył, kończąc każdy z kwartetów Janitscha na zeszłotygodniowym koncercie z ariami Porpory, że oczu nie mogłem oderwać ... no i nabrałem chęci na posiadanie nagranej przez niego płyty.
CDN
edit.
Doczytałem - Carlo Vistoli (kontratenor).
Oj.
Ale może mojego numer 2 nie kupiłeś
- Czartogromski
- Kontakt:
Czartogromski pisze: ↑21-05-2021 21:03:03 Officina Romana. A Wonder Lab at the Dawn of the 18 TH Century / Le Stagioni, Paolo Zanzu (dyrygent), Carlo Vistoli (kontratenor).
Przepiękna płyta. Aż dziw, że udało się zebrać tyle atrakcyjnych a mało znanych kompozycji tylko z lat 1706-1711. W zasadzie co utwór to coś ciekawego. Np. jest sonatka z solowymi organami, ale małymi, kameralnymi. Jest Scarlatti - sonata solo na pianoforte (kopia instrumentu z 1726 r.), które ładnie brzmi I tak dalej, w zasadzie co utwór to jakaś atrakcja, barokowy keks po prostu. Kulturalny kontratenor wtapia się ładnie w tę mozaikę, podśpiewując tylko od czasu do czasu.
- Hebius
Ja go mam, tego kontratenora, na najnowszej "Agrippinie" (tej z Didonato & Orlińskim) ale płyty jeszcze nie słuchałem
Wizualnie ten Carlo jest w każdym razie niczego sobie:
Wizualnie ten Carlo jest w każdym razie niczego sobie:
- Czartogromski
- Kontakt:
Na "Officina Romana" dali gorsze zdjęcie
A opery w całości przestałem kupować, bo nie ma kiedy tego słuchać.
A opery w całości przestałem kupować, bo nie ma kiedy tego słuchać.
- Hebius
Kontynuując.
Płyta jaką wydałby debiutujący JJO, gdyby nie był tak utalentowany i przebojowy, jak jest.
Składanka największych szlagierów z oper Handla. Na 11 numerów chyba tylko 2 nie znałem z innych nagrań. Ale to też nie są fonograficzne premiery. Jak doczytałem właśnie wszystkie pochodzą z ról, które Towers ma w repertuarze. Czyli to takie trochę podsumowanie pewnego etapu scenicznej kariery.
Handelian Pyrotechnics
William Towers (kontratenor)
Armonico Consort
Christopher Monks (dyrygent)
Premiera 2021-04-01
Nagranie 2019
Signum Classics
Płyta jaką wydałby debiutujący JJO, gdyby nie był tak utalentowany i przebojowy, jak jest.
Składanka największych szlagierów z oper Handla. Na 11 numerów chyba tylko 2 nie znałem z innych nagrań. Ale to też nie są fonograficzne premiery. Jak doczytałem właśnie wszystkie pochodzą z ról, które Towers ma w repertuarze. Czyli to takie trochę podsumowanie pewnego etapu scenicznej kariery.
Handelian Pyrotechnics
William Towers (kontratenor)
Armonico Consort
Christopher Monks (dyrygent)
Premiera 2021-04-01
Nagranie 2019
Signum Classics
- Czartogromski
- Kontakt:
Okładka minima estetyczne spełnia (że pozwolę sobie zastąpić nieobecnego Recenzenta z działu okładek).
A wszystkie nazwiska (z wyjątkiem Handla) widzę pierwszy raz
A wszystkie nazwiska (z wyjątkiem Handla) widzę pierwszy raz
- Hebius
Towersa raczej słyszałeś, bo nagrywał kantaty Bacha z Garinerem.
Marcin nie ma przypadkiem kuferka z Bach Cantata Pilgrimage?
https://untitledstudio.com/smorgasbord/ ... tas-boxset
Marcin nie ma przypadkiem kuferka z Bach Cantata Pilgrimage?
https://untitledstudio.com/smorgasbord/ ... tas-boxset
- Hebius
I na koniec wspominany dublet w 50% przynajmniej*
Xavier Sabata Airs Baroque (2CD)
Kartonowa osłonka skrywa dwa starsze albumy Xaviera Sabaty
2012 - Handel Bad Guys
2015 - Catharsis
Dałem 52,99 zł, więc w sumie nawet nie jestem za bardzo wkurzony, że nie doczytałem opisu i kupiłem coś, co już mam.
___
* wydaje mi się, że płyty "Bad guy" jednak nie posiadam.
Xavier Sabata Airs Baroque (2CD)
Kartonowa osłonka skrywa dwa starsze albumy Xaviera Sabaty
2012 - Handel Bad Guys
2015 - Catharsis
Dałem 52,99 zł, więc w sumie nawet nie jestem za bardzo wkurzony, że nie doczytałem opisu i kupiłem coś, co już mam.
___
* wydaje mi się, że płyty "Bad guy" jednak nie posiadam.
- Czartogromski
- Kontakt:
Raczej nie masz, bo na pewno spotkałaby się z pozytywną opinią Walpa, a to zapamiętalibyśmy. Inna rzecz, że okładka na tej reprodukcji nie bardzo przypomina oryginał
- Czartogromski
- Kontakt:
Kumulacji część 3., (przedostatnia już, uspokajam)
Ella Fitzgerald: Mack the Knife. Ella in Berlin.
Har Connick, Jr.: True love: a celebration of Cole Porter
Ella Fitzgerald: Mack the Knife. Ella in Berlin.
Har Connick, Jr.: True love: a celebration of Cole Porter
- Hebius
Z tej "Ella in Berlin" chyba nawet coś słyszałem na Dwójce.