Czego teraz słucham.
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Ballordo
Re: Czego teraz słucham.
Requiem Mozarta w wykonaniu Bach Choir & Orchestra of the Netherlands pod batutą Pietera Jana Leusinka.
Utwór do tej pory średnio mi się podobał, ale po obejrzeniu tego wykonania coś "zaskoczyło", że katuję już trzeci dzień z rzędu. Słychać tu trochę wpływy bachowskie, ale zakochałem się w Requiem Mozarta (i w oryginalnym sposobie prowadzenia orkiestry przez dyrygenta ).
Utwór do tej pory średnio mi się podobał, ale po obejrzeniu tego wykonania coś "zaskoczyło", że katuję już trzeci dzień z rzędu. Słychać tu trochę wpływy bachowskie, ale zakochałem się w Requiem Mozarta (i w oryginalnym sposobie prowadzenia orkiestry przez dyrygenta ).
- mike
Cruel World
That's The Way It Is
Lady Gaga - Nothing On (But The Radio) ["ARTPOP DEMO VERSION"] szkoda fajnego kawałka, jakby dokończyli i wypuścili na płytę byłby hit
That's The Way It Is
Lady Gaga - Nothing On (But The Radio) ["ARTPOP DEMO VERSION"] szkoda fajnego kawałka, jakby dokończyli i wypuścili na płytę byłby hit
-
- Forumowe Ciacho
Ramona Rey - KOCHAM
https://www.youtube.com/watch?v=4RKb4gTqWAA
https://www.youtube.com/watch?v=4RKb4gTqWAA
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Walpurg
"Opery z trzy grosze" Bertolda Brechta i Kurta Weila z 1955 roku.
To był cudowny duet twórczy.
A wkrótce premiera "Opery..." w Starym Teatrze w Krakowie.
To był cudowny duet twórczy.
A wkrótce premiera "Opery..." w Starym Teatrze w Krakowie.
- mike
normalnie jestem w tym zakochany, Mathiasa Fritsche piękne (a nawet to prawda epickie) aranżacje znanych melodii, on sam też niczego sobie
Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours | Epic Violin Orchestral Cover
Eddie Munson Tribute: Neverending Story | EPIC Version (Stranger Things)
Faded - Alan Walker | EPIC VERSION (Piano Orchestra)
The Last of Us - Take on me | EPIC VERSION (Extended)
Rings Of Power Soundtrack by Bear Mccreary | EPIC VERSION
Running Up That Hill (Kate Bush) | VOCAL COVER
Enya - May It Be | EPIC COVER (Lord of the Rings)
Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours | Epic Violin Orchestral Cover
Eddie Munson Tribute: Neverending Story | EPIC Version (Stranger Things)
Faded - Alan Walker | EPIC VERSION (Piano Orchestra)
The Last of Us - Take on me | EPIC VERSION (Extended)
Rings Of Power Soundtrack by Bear Mccreary | EPIC VERSION
Running Up That Hill (Kate Bush) | VOCAL COVER
Enya - May It Be | EPIC COVER (Lord of the Rings)
- Dorian_Gray
Elton John & Taron Egerton – Your Song
https://www.youtube.com/watch?v=djbYnvpvWso
https://www.youtube.com/watch?v=djbYnvpvWso
- mike
Królowa wraca zza grobu!
Madonna – The Enlightenment cała odrestaurowana :>
algorytm youtuba niby taki restrykcyjny, a nie wyczaił gołego męskiego rowa w 2:09sec za o wiele lżejsze rzeczy mi filmy kasowali....
Madonna – The Enlightenment cała odrestaurowana :>
algorytm youtuba niby taki restrykcyjny, a nie wyczaił gołego męskiego rowa w 2:09sec za o wiele lżejsze rzeczy mi filmy kasowali....
- Czartogromski
- Kontakt:
Słuchało się, a w przyszłości będzie się słuchać dzięki Hebius Recordings:
Jeremi Przybora: Medea, moja sympatia. Muzykał. (Wersja radiowa, 1977).
Jeremi Przybora: Medea, moja sympatia. Muzykał. (Wersja radiowa, 1977).
- Hebius
A u mnie PR2 i ten Tim Mead, którego postanowiłem nie słuchać na Spotify + zachwycona Łosiowa.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Ha, zero zaskoczenia. Prawie tak zachwycona jak zazwyczaj Orlińskim. Choć chyba jednak ociupinkę mniej.
- mike
Hebius recordings... To Walp widzi i nie bije na alarm!? Heloł kultura traci, twórca nie ma zapłaconego haraczu
A tutaj nowa niby prosta pioseneczka Rity. Zdawałoby się, że banalna, jednak urzekła mnie nuta z refrenem na tyle uzależniającym, że mam wypełniony wieczór głównie tym utworem... Najwyraźniej gustuję się w sentymentalnym popie.
A tutaj nowa niby prosta pioseneczka Rity. Zdawałoby się, że banalna, jednak urzekła mnie nuta z refrenem na tyle uzależniającym, że mam wypełniony wieczór głównie tym utworem... Najwyraźniej gustuję się w sentymentalnym popie.
- Hebius
Nagrywanie z radia chyba nigdzie nie jest przestępstwem.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Polskie Radio - Zabawy z językiem (kanał internetowy). Bardzo ciekawe, w większości z tego nie słyszałem dotąd.
- Czartogromski
- Kontakt:
Ravel: Walce szlachetne i sentymentalne. Wersja orkiestrowa. CSR Symphony Orchestra, Kenneth Jean.
La valse. Orchestre de Paris, Daniel Barenboim.
La valse. Orchestre de Paris, Daniel Barenboim.
- Walpurg
Milva, płytę z songami Brechta i Weilla
- Dorian_Gray
https://www.youtube.com/watch?v=1HqlC8XMeoI
Mood for a Day grupy Yes z albumu Fragile (1972)
piękny gitarowy kawałek
Mood for a Day grupy Yes z albumu Fragile (1972)
piękny gitarowy kawałek
- Czartogromski
- Kontakt:
Dom Quichotte... Cantates & concertos comiques / Cafe Zimmermann, Dominque Visse (Alpha 2008)*
Ostatni zakup płytowy Hebiusa przypomniał mi to tej płycie. A raczej o czymś w rodzaju oburzonego zdumienia, jakim zareagował kilkanaście lat temu Hebius na ten zakup (Co? Ten skrzeczący Visse?). A to bardzo ładna płyta - Visse w repertuarze komicznym, do którego (tylko?) się nadaje i świetne interpretacje Cafe Zimmermann (w tym Marin Marais - La Sonnerie de...).
* Już wysłuchawszy, bo teraz Matwiejczuk w Dwójce.
Ostatni zakup płytowy Hebiusa przypomniał mi to tej płycie. A raczej o czymś w rodzaju oburzonego zdumienia, jakim zareagował kilkanaście lat temu Hebius na ten zakup (Co? Ten skrzeczący Visse?). A to bardzo ładna płyta - Visse w repertuarze komicznym, do którego (tylko?) się nadaje i świetne interpretacje Cafe Zimmermann (w tym Marin Marais - La Sonnerie de...).
- mike
Piękny ambientowy album z elementami natury. Artysta ma w swoim dorobku jeszcze kilka równie ciekawych krążków. Super się na takiej muzie testuje sprzęt audio.
Perimeters
Perimeters
- Czartogromski
- Kontakt:
- Hebius
Wywlekać mi takie rzeczy Kilkanaście lat temu nie potrafiłem po prostu docenić talentu pana Dominika. Na usprawiedliwienie dodam, że się uprzedziłem po słuchanym (wspólnie na forum zresztą) Rinaldzie, w którym Visse śpiewał partię Eustazia i brzęczał tam blaszano (na pewno nie pisałem że DV skrzeczy! ), co zwłaszcza na tle dobrego Rinalda wypadało bardzo niekorzystnie.Czartogromski pisze: ↑05-02-2023 13:09:59 Dom Quichotte... Cantates & concertos comiques / Cafe Zimmermann, Dominque Visse (Alpha 2008)*