Gejowszczyzna książkowa.

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hebius

Re: Gejowszczyzna książkowa.

Witold Jabłoński na FB pisze:
Pytają mnie czasem teraz, czy jeszcze coś (oprócz "Franka", wszelako to nie mój projekt, a Sławomira), napiszę. Odpowiadam po sekundzie namysłu, że chyba nie. Mam wrażenie, że znalazłem się u kresu drogi twórczej i napisałem wszystko, co miałem napisać. "Odkrycie" dla naszej literatury historycznej postaci Witelona, wprowadzenie kontekstu gejowskiego zarówno do historii, jak i teraźniejszości, a co za tym idzie, inne na owe sprawy spojrzenie, np. oczami "pogan" na chrzest plemienia Polan, napisanie od 0 mitologii słowiańskiej a la Parandowski, inny obraz rodzimych legend i wreszcie "Mikołaj" jako rodzaj pożegnania i prezent dla pokolenia Z oraz trochę starszych Czytelników - to dość jak na 1 człowieka. Nie przyniosło mi moje pisanie wielkiej sławy ani fortuny, a jednak czuję się spełniony. Napisałem wszystko, co chciałem i jak chciałem, a teraz mogę odcinać kupony od tego, co dotychczas osiągnąłem. Na dalszą szarpaninę z życiem nie mam już sił ani chęci, zostawiam ją młodszym. Chyba że niespodziewanie spadnie na mnie piorun natchnienia, czego oczywiście wykluczyć nie można. Na razie jako pisarz mówię ludziom Adieu
https://www.facebook.com/permalink.php? ... %2CO%2CP-R
Obrazek
ODPOWIEDZ