Na początek polecę stronę, na którą trafiłem przypadkiem kilka dni temu:

https://tesinblog.wordpress.com
Autor... powiedzmy, że jest trochę dziwny, ale pisze ciekawie i wrzuca interesujące treści. Fani Beksińskiego, których na forum nie mało, chyba znajdą tam sporo rzeczy dla siebie.
Co będzie dalej z tym tematem - nie wiem.autor o sobie pisze:Interesuję się amatorsko fotografią. Wykonywałem wiele zdjęć w Cieszynie, Bielsku-Białej, czeskiej Ostravie. Stąd pomysł założenia bloga z moimi autorskimi zdjęciami. Większość z nich zamieszczałem już na Facebooku z dokładniejszymi opisami. Obecnie zamieściłem większość ciekawszych, i sukcesywnie pododaję następne.
Poza tym jestem pasjonatą kultury współczesnej.
Z książek, czasopism, prasy codziennej jaką czytam, będę się dzielił we wpisach na blogu.
Przede wszystkim inspiruje mnie pisarstwo takich intelektualistów jak Stanisław Lem, czy socjolog Zygmunt Bauman.
Lubię też malarstwo Zdzisława Beksińskiego i jego osobowość artystyczną. (...)
Jestem też długoletnim czytelnikiem „Gazety Wyborczej”, która kształtuje mój pogląd na świat.
Cenię też poezję, m.in. Andrzeja Mandaliana, czy Zbigniewa Herberta. Książki są w moim życiu istotne, i uważam je za swoją pasję.
Może zaczniemy namawiać Walpurga by powrócił do blogowania? Reklamować każdy nowy wpis Czartogromskiego żeby podtrzymać w nim zainteresowanie blogowaniem**?
Zobaczymy.
_____
* Potrzebowałem założyć nowy temat dla ułatwienia orgarnięcia notatki do kalendarium za luty i nic lepszego nie przyszło mi do głowy niż reaktywowanie topiku dla blogomaniaków.
** Cały czas się obawiam, że posiadanie jednego stałego komentatora, który jakością komentarzy nie dosięga do poziomu komentowanych tekstów, może na niego wpływać deprymująco i zniechęcająco.