OUTFILM

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mat

OUTFILM

Hej. Co warto obejrzeć na outfilm ? Bardziej filmy gayowskie ? Ktoś coś poleci ? :)
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Re: OUTFILM

Czartogromski pisze: 08-06-2025 10:19:55 Kuzyni (Primos) / reżyseria Mauro Carvalho, Thiago Cazado ; w rolach głównych Thiago Cazado, Paulo Sousa.
(brazylijski, 2019, na Outfilmie)

Obrazek
Scenariusz, realizacja i aktorstwo na poziomie latynoskiej telenoweli sprzed lat. Lepiej wypadają fragmenty, gdy chłopcy zostają sami na ekranie. I tylko one pozwalają obejrzeć rzecz do końca.
Obrazek
.... ale nie wiem, czy to jeszcze jest w ofercie.
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Natomiast to:
Czartogromski pisze: 15-03-2025 14:58:30 Outfilm: To tylko przyjaźń (Gewoon Vrienden).
Majd Mardo (Yad), Josha Stradowski (Joris), reż. Ellen Smit.
Obrazek
Tytuł (we wszystkich językach) odstręczająco banalny, ale 1,5 godziny w towarzystwie 2 ładnych chłopców (w tym jeden bardziej) da się spędzić nawet z niejaką przyjemnością (zwłaszcza w aspekcie wizualnym ;) ).
Obrazek
I owszem (jeśli jeszcze jest).
Awatar użytkownika
Mat

To dzis seans. Oglądam pierwsze polecany film. Dzięki Czartogromski
Awatar użytkownika
Achim

Nam się ostatnio miło oglądało na Outfilmie hiszpański " Miłość i rewolucja". Polecam
Es gibt ein Leben und ich lebe es . Romy Schneider.
Awatar użytkownika
Baltazar221

Jak dokopię się na własnym blogu, to polecę kilka fajnych filmów, jeżeli one jeszcze w ogóle są, bo widzę, że czasem tam robią porządki.
Znalazłem jedną produkcję, którą nawet dobrze opisałem. To francuski film "Nasz skrawek nieba". Widocznie to nie był gniot, skoro nie pojechałem po tej produkcji. Może jeszcze jest w zasobach.
Awatar użytkownika
Baltazar221

Miałem się dogrzebać u siebie na blogu o jakimś ciekawym filmie z Outfilma, który kiedyś oglądałem, to (przekopiowane) z własną recenzją:
"Mój ojciec.' Myślałem, że będzie to typowa historyjka, tylko przeniesiona do innego kraju, w inny, górski klimat wioski chyba gdzieś w Andach. Jednak produkcja ta okazała sie zaskakująca nie tyle tematyką, co nietuzinkowym scenariuszem. To on wzniósł ten film na wyżyny, przynajmniej jak dla mnie. Choć dialogi są skromne to jednak wymowne, do tego, co rzadkie, film część treści pokazuje w obrazach. To one są w wielu przypadkach nośnikiem potrzebnych informacji dla zrozumienia działania głównych bohaterów. Pokazują też kulturę tamtego regionu i zachowania społeczności, które oddziaływują na jednostki. Te zachowania są, jak widać w filmie, bardziej emocjonalne jak u nas w EU, ale to też, co było pokazane, jest ich kulturą.
Na uwagę zasługuje główny bohater, który jest młody, a jednak reżyser potrafił tak nim pokierować, by pokazał niezbędne w tym filmie uczucia, szczególne zachowania, reakcje na inne bodźce spływające na niego w tym wieku. To się udało, a często to piszę, że reżyserzy idą na łatwiznę i biorą aktorów znacznie starszych do ról młodocianych, bo łatwiej z takimi się pracuje. Júnior Béjar Roca, który grał głównego bohatera miał na planie filmowym 17 lat. Zagrał bardzo dobrze, choć na pewno nie będzie to okrycie na miarę Jamiego Bella z filmu Billy Eliot.
Film godny polecenia.
Awatar użytkownika
Achim

Wczoraj zobaczyliśmy hiszpanski dokumen Dom bez szaf, świetny o budowie domu opieki dla starszych osób społeczności LGBTQ +
Awatar użytkownika
Achim

' Tefia: obóz milczenia" bardzo polecam, na Outfilmie pojawił się pierwszy odcinek. To serial o obozie koncentracyjnym, który między innymi dla gejów, prowadził reżim generała Franco na jednej z Wysp Kanaryjskich. Akcja rozgrywa się na trzech płaszczyznach : współczesnej, kiedy młody dziennikarz chce ujawnić prawdę o obozie, historycznej w roku 1962, kiedy trafia tam młody bohater Bambi, a warstwa trzecia to opowieści więźniów, ich wizje występów artystycznych. Wszystko precyzyjne się przenika, trochę klimatu " Pocałunku kobiety pająka", trochę " Wielkiej wolności", ale i "Śmierci i dziewczyny" . Czekam na następne odcinki .
Awatar użytkownika
Czarek90

Och, cudownie! Próbowałem oglądać rok temu na hiszpańskich streamingach, ale jednak bariery językowe... xD
Poddałem się, czekając, aż będzie w PL. Aż kupię subskrypcję, kiedy będą już wszystkie odcinki :P
Awatar użytkownika
Mat

W takim razie wieczorem będzie co włączyć. Wiadomo kiedy kolejne odcinki?
Awatar użytkownika
Achim

1 września drugi odcinek
ODPOWIEDZ