Eurovision Song Contest
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Nathi
Re: Eurovision Song Contest
Właśnie to jury wszystko psuje. Sąsiedzi często głosują na siebie, albo głosują politycznie. Powinni zlikwidować głosowanie jury.
I absolutnie nie w ojczystych językach, bo wtedy nie da się tego słuchać chociaż Pysio twierdzi, że powinni. No ale on jest w stanie słuchać popu, ja bym nie przeżył Ukrainę ledwo zniosłem.
Już nie mówię, że wszystko ledwo zniosłem oprócz Finlandii i Włoch
No ale jakbym miał wybrać jakiś popo gniot to bym głosował na Litwę.
I absolutnie nie w ojczystych językach, bo wtedy nie da się tego słuchać chociaż Pysio twierdzi, że powinni. No ale on jest w stanie słuchać popu, ja bym nie przeżył Ukrainę ledwo zniosłem.
Już nie mówię, że wszystko ledwo zniosłem oprócz Finlandii i Włoch
No ale jakbym miał wybrać jakiś popo gniot to bym głosował na Litwę.
O cholera, nie spodziewałem się, że taka piosenka może wygrać. Poza Rafałkiem nie słyszałem ani jednej piosenki, ale jestem zaskoczony wynikiem
Nie podoba mi się to.
Nie podoba mi się to.
- Nathi
Bardzo dobry wynik, muszę częściej oglądać to będą porządne piosenki wygrywały
- Dorian_Gray
Ja już jestem tak osłuchany rockiem i metalem, że pop i disco polo to dla masakra dla uszu.
Eurowizji nie oglądam ale dzisiaj w necie było info, że jakiś włoski rock wygrał to obejrzałem sobie na YouTubie.
Całkiem fajny kawałek.
Eurowizji nie oglądam ale dzisiaj w necie było info, że jakiś włoski rock wygrał to obejrzałem sobie na YouTubie.
Całkiem fajny kawałek.
- Nathi
No ja mam to samo, te popy to katorga.
Ale oglądałem tylko dlatego że wiedziałem, że sprawi to frajdę mojemu przyjacielowi.
I oglądaliśmy we 4. Gdybym wiedział, że tak się będzie cieszył to bym z nim oglądał zawsze.
Ale oglądałem tylko dlatego że wiedziałem, że sprawi to frajdę mojemu przyjacielowi.
I oglądaliśmy we 4. Gdybym wiedział, że tak się będzie cieszył to bym z nim oglądał zawsze.
- mike
Ambitny pop jest fajny, szczególnie w połączeniu z dobrze skomponowaną melodią, a jeszcze lepiej zremasterowane przez dobrego mixera. Również zerknąłem na występ zwycięzcy tegorocznej edycji i kompletnie nie czuję tej piosenki, więc raczej niczego fajnego nie straciłem. Wiem tylko, że prowadzącą jest Niki Tutorials, o której przemianie już kiedyś wspominałem na forum.Dorian_Gray pisze: ↑23-05-2021 14:04:35 Ja już jestem tak osłuchany rockiem i metalem, że pop i disco polo to dla masakra dla uszu.
Całkiem fajny kawałek.
-
- Forumowe Ciacho
Pierwszy raz w życiu głosowałem. Dwa smsy na Rosję i jeden na Ukrainę wysłałem.
A jeśli chodzi o Maneskin, to bardziej ta piosenka poniżej mi się podoba. Wpadła mi do ucha ostatnio, jak oglądałem film "Prawie zwyczajne wakacje".
https://www.youtube.com/watch?v=ZZjnfWx0cvw
A jeśli chodzi o Maneskin, to bardziej ta piosenka poniżej mi się podoba. Wpadła mi do ucha ostatnio, jak oglądałem film "Prawie zwyczajne wakacje".
https://www.youtube.com/watch?v=ZZjnfWx0cvw
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- ikar
Dorian_Gray pisze: ↑23-05-2021 14:04:35 Ja już jestem tak osłuchany rockiem i metalem, że pop i disco polo to dla masakra dla uszu.
Jesteście strasznie ograniczeni muzycznie Nie widziałem wszystkich występów, ale ten niemiecki Jendrik całkiem spoko. Taka mega pozytywna postać No i gej.
Edit: Ten Włoch ma pomalowane oczy aaaaaaaaaaaa
- gaynau
- Czarek90
Re: Eurowizja 2022
To ja jeszcze w kwestii preselekcji PL:
Chyba chciałem, być może bardzo naiwnie, by reprezentowali nas ci, co migali, tzn. UNMUTE. Nie dlatego, żeby wygrać Eurowizję, ale by pokazać coś społecznie ważnego Może też uruchomić jakąś refleksję chociaż u małej części oglądających... A jednocześnie wysłać na Eurowizję pomysł nowy i wyróżniający. Chociaż z drugiej strony wiedziałem, że niestety polski widz nie zagłosuje na nich, bo będzie kierować się innymi kategoriami
Przy czym piszę to bez żadnych emocji, bo mam bardzo nijakie podejście do Eurowizji.
Chyba chciałem, być może bardzo naiwnie, by reprezentowali nas ci, co migali, tzn. UNMUTE. Nie dlatego, żeby wygrać Eurowizję, ale by pokazać coś społecznie ważnego Może też uruchomić jakąś refleksję chociaż u małej części oglądających... A jednocześnie wysłać na Eurowizję pomysł nowy i wyróżniający. Chociaż z drugiej strony wiedziałem, że niestety polski widz nie zagłosuje na nich, bo będzie kierować się innymi kategoriami
Przy czym piszę to bez żadnych emocji, bo mam bardzo nijakie podejście do Eurowizji.
- gaynau
Ich piosenka była jednak słabiutka. Po polsku. I zdecydowanie za krótka.
- Czarek90
Nie po polsku, a w PJM Akurat w napisach przetłumaczono ją na język polski, w końcu odbiorcami preselekcji w TVP w większej mierze są osoby mówiące po polsku, ale równie dobrze piosenka z PJM mogła też być tłumaczony na język angielski (już na Eurowizji).
Niemniej jednak, odchodząc od UnMute – jeśli piosenka jest po polsku, to źle?
Pytam poważnie
Niemniej jednak, odchodząc od UnMute – jeśli piosenka jest po polsku, to źle?
Pytam poważnie
- gaynau
Nie. Jest okej. Chodziło mi właśnie o miganie.
- Machikura
Boże a myślałem że ja jestem tylko nerdem od Eurowizji Boże chyba jestem w raju
~~dum spiro spero dum spero amo dum amo vivo ~~
- radek
WTFgaynau pisze: ↑20-02-2022 08:11:40 moj obecny faworyt:
https://www.youtube.com/watch?v=FJjo8s3fKUM
a wasz? i tak bedziecie ogladac.
Nie mam wyrafinowanego gustu muzycznego ani nawet dobrego słuchu, ale odkąd głosują widzowie, a nie jury, Eurowizja stała się konkursem, w którym najbardziej liczy się pomysł, a nie umiejętności wokalne.
Mam wrażenie, że im bardziej absurdalna choreografia, tym utwór ma większe szanse na wygraną.
Piosenka jest typowo discopolowa, takie wokalne dno, ale zrobione z jajem, więc ma ogromne szanse na wygraną. Szczerze mówiąc, myślałem, że pod koniec wilki zrzucą swoje stroje.
Nie oglądam Eurowizji od lat i w tym roku raczej też nie będę. Dla mnie znaczącym rokiem, od którego Eurowizja zaczęła się staczać kulturowo był rok 2002, kiedy wygrała Marija Naumova z Łotwy ze swoją piosenką „I Wanna”. Utwór ostatni w notowaniach, wielkie zaskoczenie, wygrał tylko i wyłącznie dzięki choreografii.
Obejrzałem wszystkie piosenki, dosłownie w telegraficznym skrócie, dając każdemu utworowi ok. 30 sekund ze środka. W ucho wpadła mi piosenka estońska: Stefan - „Hope”.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." - Steve Jobs
- Machikura
Mi najbardziej pasuje piosenka rockstars malika Harrisa bo uderza w moje poczucie rytmu ale wiem że według norm eurowizyjnych nie zajdzie daleko
Chociaż ja czekam na American Song Contest bo może być ciekawe
Chociaż ja czekam na American Song Contest bo może być ciekawe
- radek
W ogóle Australijczyk występuje w jakiejś woalce. Pewnie boi się kowida.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." - Steve Jobs
- marcin
Tak, oni tam w Australii chyba nadal są pozamykani, bez kontaktu ze światem i przyjmują kolejne dawki.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Machikura
Hahaha mam kumpla w Adelide i tam do dziś się nosi maseczki
- gaynau
Nie są chyba. Znajomy publikował zdjęcie z restauracji, nikt w masce.