Netflix
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- gaynau
Re: Netflix
Jest jakaś gejoza? Miałem wrażenie oglądając zwiastun, że jest...
Ja oglądam, męczę wręcz tego Lasucha... Ależ słabizna
Ja oglądam, męczę wręcz tego Lasucha... Ależ słabizna
- marcin
Skonczylem hiszpański serial SNIEZNA DZIEWCZYNA
Mnie się podobał bardzo, oglądał ktoś?
Mnie się podobał bardzo, oglądał ktoś?
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- gaynau
- mike
- kaylan
Niedawno wyszedł dokument o Schwarzeneggerze, polecam. Inspirujący człowiek który osiągnął mistrzowski poziom w 3 różnych dziedzinach często wbrew stereotypom https://youtu.be/x2AEI26LBpA
- Czartogromski
- Kontakt:
Tak! Mam nadzieję, że to będzie na którejś platformie, z tej okazji szarpnę się i wkupię abonament na cały miesiąc
Dopisek; A, no tak, nie zauważyłem, że to temat o Netflixie.
- mike
Jest nieźle! Pierwszy odcinek i od razu ikoniczny tekst I'm gay, but I'm not gaaaay
- mike
promocja dragów w czwartym odcinku gejowskiego serialu netflixa :>
a to już z 5 odcinka poddaję innym do interpretacji
a to już z 5 odcinka poddaję innym do interpretacji
Spoiler
- mike
Tyle niespodzianek i ukrytych przekazów w Glamourus, że głowa mała!
Dom, w którym mieszka Marco z matką jest nawiązaniem do chaty Michaela z amerykańskiej edycji Queer As Folk - ta sama aranżacja wnętrz ze schodami po lewej, kuchnią, ten sam pokój na górze. Być może jest to nawet ten sam dom, ale tego nie weryfikowałem. Same matki też podobne krejzolki.
Kolejnym easter eggiem są Jeffreyowie, którzy nawiązują do identycznej małpującej się nawzajem pary z Another Gay Movie
Hall z windami do firmy Madolony, korytarz to już mrugnięcie okiem do fanów Devil Wears Prada. Zresztą scena przyjazdu szefowej odwzorowana niemal 1:1
Dom, w którym mieszka Marco z matką jest nawiązaniem do chaty Michaela z amerykańskiej edycji Queer As Folk - ta sama aranżacja wnętrz ze schodami po lewej, kuchnią, ten sam pokój na górze. Być może jest to nawet ten sam dom, ale tego nie weryfikowałem. Same matki też podobne krejzolki.
Kolejnym easter eggiem są Jeffreyowie, którzy nawiązują do identycznej małpującej się nawzajem pary z Another Gay Movie
Hall z windami do firmy Madolony, korytarz to już mrugnięcie okiem do fanów Devil Wears Prada. Zresztą scena przyjazdu szefowej odwzorowana niemal 1:1
- bolevitch
czytam, że kolejny sezon Wiedźmina to dalsze, konsekwentne odejście i od litery i od ducha Sagi. Czyli odpuszczam... raczej...
- Nathi
Też nie będę oglądał.
W ogóle nie mam już netflix, przezuciłem się na Disney.
W ogóle nie mam już netflix, przezuciłem się na Disney.
- gaynau
A ja na pewno obejrzę.
- gaynau
I już skończyłem, tylko 5 odcinków( pierwszej części).
Niestety oglądało się bardzo źle.
Po pierwsze dlatego, że nie pamiętałem, kto jest kim, co zrobił, gdzie znajdują się bohaterzy( a na obejrzenie dwóch poprzednich sezonów nie miałem siły).
Czuć, że budżet większy, ale akcja toczy się bardzo chaotycznie. Bohaterowie nadal się teleportują między lokacjami jak w grze komputerowej.
Na plus chyba jedynie sporo wątków( raczej małych) lgbt. Plus jeden większy:
Ostatni odcinek to już jakaś kpina:
Niestety oglądało się bardzo źle.
Po pierwsze dlatego, że nie pamiętałem, kto jest kim, co zrobił, gdzie znajdują się bohaterzy( a na obejrzenie dwóch poprzednich sezonów nie miałem siły).
Czuć, że budżet większy, ale akcja toczy się bardzo chaotycznie. Bohaterowie nadal się teleportują między lokacjami jak w grze komputerowej.
Na plus chyba jedynie sporo wątków( raczej małych) lgbt. Plus jeden większy:
Spoiler
Jaskier wyruchał królewskiego brata.
Spoiler
Odcinek ogląda się jakby dwukrotnie. Widzom serwuje się powtórzenie akcji, by ujawnić dialogi. Tylko dlaczego powtarza się też to, co już było widziane?
Ja rozumiem, że można kilka sekund powtórzyć, lub wkleić jakiś urywek, by trzymać się chronologii, ale oni powtórzyli dosłownie połowę odcinka. Kilka razy myślałem, że nieumyślnie cofnąłem odcinek pilotem.
Ja rozumiem, że można kilka sekund powtórzyć, lub wkleić jakiś urywek, by trzymać się chronologii, ale oni powtórzyli dosłownie połowę odcinka. Kilka razy myślałem, że nieumyślnie cofnąłem odcinek pilotem.
- mike
A ja zerknę dlatego, że oglądałem poprzednie sezony, a tego jestem tym bardziej ciekaw z uwagi na odejście Cavilla - to jego ostatni sezon, wraz z kolejnymi Wiedźminem zostanie Liam Hemsworth.
- Hebius
Wiedźmin 3x01
ależ to było nudne
i zamiast drugiego odcinka powtórzyłem finał poprzedniego sezonu, bo już zapomniałem, o co w nim chodziło
ależ to było nudne
i zamiast drugiego odcinka powtórzyłem finał poprzedniego sezonu, bo już zapomniałem, o co w nim chodziło
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- mike
https://natemat.pl/496244,za-granica-za ... o-ma-racje
Polacy nie mają litości dla 3. sezonu "Wiedźmina". Trudno znaleźć jakieś pozytywne komentarze. Nikt tak jak Polacy nie będzie hejtował "Wiedźmina" Netfliksa. Za granicą odbiór serialu jest inny. Pierwsza część 3. sezonu "Wiedźmina" już wyszła, a wraz z nią zaczął się czas pogardy – głównie w polskim internecie. Kiedy czytam sobie zagraniczne artykuły i komentarze, to mam wrażenie, że Netflix pokazuje w Polsce i na świecie zupełnie dwa różne seriale. U nas hejt, a tam zachwyt. I kto ma rację?
- Hebius
Może w Polsce wiedźmin to nadal gównie bohater powieści Sapkowskiego, a nie postać z gier i stąd te rozbieżności w ocenie serialu? Te wszystkie dodatki i zmiany scenarzystów nie sprawiają, że dostaliśmy ciekawszą opowieść. Wręcz przeciwnie. Po dwóch pierwszych sezonach patrzę z większą wyrozumiałością na naszą polską ekranizację. To był paździerz, ale zachowywał coś z ducha historii Sapkowskiego.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- gaynau
Nie. Dla Polaków( prawdziwych) za dużo kolorowych i nieheteronormatywnych bohaterów.
A" obrona" twórczości Sapka to tylko smutny pretekst.
A" obrona" twórczości Sapka to tylko smutny pretekst.
- Hebius
Ależ to było słabe! Wszystko. A piąty odcinek to już wisienka na torcie z tymi wszystkimi twistami
- gaynau
Jeszcze 3 odcinki tego sezonu, kilka kolejnego i wszystko się skończy...
Chyba, że mają już umowę na przedłużenie do sezonu 5go?
Chyba, że mają już umowę na przedłużenie do sezonu 5go?