Bernstein nagrał łącznie chyba z 400 płyt.
Ale jeszcze większym rekordzista jest Marriner i jego Academy od St. Martin in the Fields - chyba ponad 500 płyt nagrali.
Na pewno próby wydano Gouldowi - Sony Classical zrobiło z tego całe kufry
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Czartogromski pisze: ↑02-12-2023 12:57:03
A ja anonsuję:
Wkrótce w tym temacie pojawi się płyta, która otrzyma ode mnie
tytuł Płytowej Okładki Roku Na Forum Homogenizowanym. Stay tuned!
Czekamy!
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
@Czartogromski
Tylko żebyś nie przeciągnął okresu oczekiwania, bo im dłuższa ekscytacja, tym większe oczekiwania.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
No i jest: najnowszy zakup i Płytowa Okładka Roku Na Forum Homogenizowanym Randall Scotting, Jorge Navarro Colorado: Infinite Refrain - Music of Love's Refuge (Monteverdi, Melani, Merula).
Zaskoczenia wielkiego pewnie nie ma, bo okładka na forum pojawiła się wcześniej.
Hmmmmm...
Oni mi się nawet - sami w sobie - bardzo podobają. Są sexy. Ale okładka... nie. No jakoś nie rozumiem jej i nie podoba mi się, jacyś za pomarańczowi, dziwnie patrzący się, z tymi ustami niedomkniętymi, jakby ich ktoś chwilę temu zastrzelił.
Przyznam, że też jestem zaskoczony wyborem. Szybciej bym się spodziewał, ze zrezygnujesz z tego zakupu
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Prawdopodobnie ostatnie tegoroczne - cz. I:
Dwie składanki z Bachem w charakterze bakalii. 1.
Jak informuje nalepka na płycie: The hottest guitaris in the world. His new album
Czyli: Miloš Karadaglić - Baroque
Tak sobie pomyślałem (przypomniało mi się, że zapomniałem o ciągu dalszym i ktoś się gotów upominać o ) PS: Milos b. miły w słuchaniu, ale... [wkrótce rozwinę]; Avital takoż, ale jednocześnie płyta bardzo ciekawa, z niespodzianką, bo Avital gra sam z soba w kwartecie mandolinowym.
A Filip? Tak jak Aleksander Laskowski dostrzegasz już krakelury na tym skądinąd interesującym i wartościowym obrazie?
Jeszcze nie słuchałem. Ale też pamiętam, że już wiośniany Filip budził obiekcje u tuzów naszej krytyki (choć głównym zarzutem było, że publiczność się dobrze bawi).
kuferek Mutiego - bardzo spodobał mi się Schubert (symfonie!)
a teraz jadę z kufrem Alfreda Brendela, kupiony dawno temu, chyba jeszcze na starym forum się chwaliłem: sonaty fortepianowe Schuberta. Piękne, melancholijne, smutne.
Jak to dobrze że wyszedłem trochę z tej barokowej niszy