Gluck od 19:15 mniej więcej.
Po operze (Orfeusz i Eurydyka w transmisji z NY) balet Don Juan.
Program radia sprawdziłem niestety za późno i nie nagrałem Doroty Kozińskiej z wejścia przed transmisją.
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Orfeusz (Anthony Roth Costanzo) zstępuje do podziemi i uspokaja furie. Tu brzdąkaniem na gitarze!
A w chórze miedzy innymi Mojżesz
Donald Tusk: To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Nie trzeba robić takiej obrzydliwej, ponurej propagandy wymierzonej w migrantów, bo to są ludzie, którzy potrzebują pomocy.
Moje credo dyskusyjne:
1. Należy dyskutować poprzez merytoryczne argumenty, a nie odniesienia do osoby rozmówcy.
2. Ten powinien szukać argumentów na poparcie swych racji, kto coś twierdzi, a nie ten kto temu zaprzecza.
3. Należy domniemywać dobrą wolę.
Kto nie klika w niepisane linki?
Wpisujcie miasta.
Kętrzyn.
Wobec tak zgodnych głosów uprzejmie proszę administrację o skasowanie mojego posta powyżej.
Moje credo dyskusyjne:
1. Należy dyskutować poprzez merytoryczne argumenty, a nie odniesienia do osoby rozmówcy.
2. Ten powinien szukać argumentów na poparcie swych racji, kto coś twierdzi, a nie ten kto temu zaprzecza.
Przecież wiesz, że to forum tak nie działa
I nie oburzaj się zaraz, nie obrażaj, czy coś tam. Ja to nie ze złośliwości i nawet kliknąłem link (teraz).
Jak ktoś jest fanem muzyki z lat 60. czy 70. i tradycyjnej muzyki arabskiej może sobie śmiało odpalić ten przebój. Niestety nie potrafię znaleźć żadnych informacji na temat samej artystki.
Kim jest Maha* = مها ?
Nie oburzam się ani nie obrażam. Po prostu skoro jeden wpis tak bardzo was poruszył, że postanowiliście obwieścić światu to, że nie klikniecie w link to uznałem, że nie jest on wam potrzebny. Widzę, że cierpicie.
Właśnie nie wiem nic o tej pani ale utwór ma coś w sobie. Jest intrygujący. Na swój sposób charyzmatyczny. Przywodzi na myśl jak mógłby wyglądać świat arabski gdyby nie Wielka Rewolucja Islamska.
Moje credo dyskusyjne:
Wg mnie to coś to tradycyjna muzyka arabska. Pewnie mało słuchałeś i stąd wrażenie.
A jeśli chodzi o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji myślę, że adekwatne będzie to z tego obrazka:
Koncert {oh!} Orkiestry w Sali Koncertowej NOSPR (24.05.2024)
Johann Adolf Hasse Serenada „Antoniusz i Kleopatra”, wyk. Bruno de Sá – sopran męski, Yuriy Mynenko – kontratenor, {oh!} Orkiestra, dyr. Martyna Pastuszka
Ciekawe, że Yuriy Mynenko ma tak słabą dyskografię.