Koncerty
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Elfin
Re: Koncerty
Nikt się nie wybiera?
- Hebius
Jak widać nikt.
Ewentualnie nikt nie chce się zdradzić, że się wybiera.
Ewentualnie nikt nie chce się zdradzić, że się wybiera.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Elfin
...jak to w wielkiej, kochającej się rodzinie...
- Nathi
Spakowałem się i jadę na Hellfest, będzie ogień.
Najbardziej cieszę się na The Offspring, i Foo Fighters, bo będę ich widział pierwszy raz, resztę już widziałem więc jakiejś większej podniety nie mam.
Najbardziej cieszę się na The Offspring, i Foo Fighters, bo będę ich widział pierwszy raz, resztę już widziałem więc jakiejś większej podniety nie mam.
- odkurzacz
O ! na którym kempingu jesteś? Ja pomiędzy wieża pomarańczowego i zielonego.
- Dorian_Gray
ooo, poszedłbym na koncert Saxon, Bruce Dickinson, Accept
- odkurzacz
Dziś jest niezła kumulacja: satyricon, anorphis, emperor
- Hermes
To już dzisiaj gram koncert dyplomowy. Jeszcze nieco ponad 6 godzin
Jak bardzo nie zepsuje, to wstawię Wam nagranie
Jak bardzo nie zepsuje, to wstawię Wam nagranie
Polska potrzebuje Europy, ale także Europa potrzebuje Polski - Elżbieta II
Revertatur Rex Poloniae
Revertatur Rex Poloniae
- Walpurg
Trzymam kciuki!
- Hermes
Dziękuję
Revertatur Rex Poloniae
Revertatur Rex Poloniae
- Elfin
Powodzenia!
Nie dziękuj; )
Nie dziękuj; )
- Nathi
- odkurzacz
Note znam. Zostaje przy Metallice... I ciekawe jestem co Bruce gra bez reszty zespołu. Mam nadzieję, że już nie będzie padać ... A potem będzie fajna impreza w metal corner... Michael Mercury w zeszłym roku zrobił najfajniejsza.
Powodzenia Hermes
- Hermes
Dziękuję za trzymanie kciuków, zdałem, dostałem 4
Revertatur Rex Poloniae
Revertatur Rex Poloniae
- odkurzacz
Gratulacje
Na czym i co grałeś?
Na czym i co grałeś?
- uzytkownik_konta
A ja w ogóle miałem przyjemność słuchać na żywo! Nietrudno zauważyć, że nie jestem wierzący, ale kiedy słucham np. niektórych chorałów, miewam wrażenie, że coś musi w tym być - a nawet jeśli nie ma, to że i twórcy, i wykonawcy, musieli być naprawdę głęboko przekonani, że jest. Hermes mówi, że mylił się w jednym z utworów. Owszem, tak niewątpliwie było - gdybym na ten temat skłamał, moja opinia co do pozostałej części byłaby niewiele warta. A tymczasem ta co do pozostałej części jest taka, że w rzeczy samej bywały takie momenty, w których miałem odczucie wymienione na wstępie. Hermes wspominał też, że ten feralny fragment grał wcześniej wiele razy i takiego problemu nie było - stąd też tłumaczę to zjawisko w ten sposób, że naprawdę gra tak, że nawet antychryst i faryzeusz ma wrażenie, że coś w tym musi być, a tylko presja okoliczności każdego może trochę rozchwiać.
Podsumowując, byłem pod naprawdę dużym wrażeniem. Szczególnie że organy (bo to był właśnie ten instrument) to nie jest jakaś tam gitarka z paroma strunami na krzyż. A swoją drogą - tak na marginesie - to imponujące kiedy ktoś z łatwością panuje nad taką mocą, że cały kościół się telepie.
Pozwolę sobie przy tej okazji zadać pytanie, o którym zapomniałem. Jaki był twój, Hermesie, wpływ na dobór tych utworów?
Podsumowując, byłem pod naprawdę dużym wrażeniem. Szczególnie że organy (bo to był właśnie ten instrument) to nie jest jakaś tam gitarka z paroma strunami na krzyż. A swoją drogą - tak na marginesie - to imponujące kiedy ktoś z łatwością panuje nad taką mocą, że cały kościół się telepie.
Pozwolę sobie przy tej okazji zadać pytanie, o którym zapomniałem. Jaki był twój, Hermesie, wpływ na dobór tych utworów?
- Nathi
Moja 7 Metallica chyba tak, trochę straciłem rachubę już.
Taki deszcz to jest nic, kiedyś straciłem buty na festiwalu za starych dobrych czasów na Bemowie. A nie jak teraz na tym badziewiu narodowym, na który to przestałem jeździć, bo nic nie słychać.
Odpadły mi wtedy podeszwy od wody. Od tamtego czasu mam na deszcz wszystko. Buty zaś zabieram najgorsze jakie posiadam, w razie ich śmierci meńczeńskiej.
Brusa w tym miesiącu widziałem dwa razy tym sposobem zostaje moim rekordzistą.
W zeszłym roku nie byłem, ale za każdym razem jak jestem na tak dużym festiwalu myślę o Lemmym.
Jak byłem na Grasspop w Belgii i go widziałem, a on w grudniu umarł.
- Hermes
Sam w sobie instrument jest świetny, jeden z największych i najlepszych w województwieuzytkownik_konta pisze: ↑30-06-2024 02:18:58 Podsumowując, byłem pod naprawdę dużym wrażeniem. Szczególnie że organy (bo to był właśnie ten instrument) to nie jest jakaś tam gitarka z paroma strunami na krzyż. A swoją drogą - tak na marginesie - to imponujące kiedy ktoś z łatwością panuje nad taką mocą, że cały kościół się telepie.
Dość duży. Grałem:uzytkownik_konta pisze: ↑30-06-2024 02:18:58 Pozwolę sobie przy tej okazji zadać pytanie, o którym zapomniałem. Jaki był twój, Hermesie, wpływ na dobór tych utworów?
Kyrie IV z Codex Faenza (fragment) - anonim
Psalm 23 Pan jest moim pasterzem - Jan Pieterszoon Sweelinck
Pierwsza religijna suita na organy. Adwent - Pietro Yon (preludium - Rorate Coeli, Introit - Veni Emmanuel, Offertorium - Veni Domine, Toccata - Creator alme siderum)
Marsz księcia Danii - Jeremiah Clarke
Z czego tylko Marsz był wyborem mojego nauczyciela, a resztę utworów ja zaproponowałem i się zgodził.
Swoją drogą, to przygotowałem nagranie tego koncertu (nie jest widoczny publicznie, tylko po linku)
https://youtu.be/uWyYLeJKtG8
Najgorzej poszło mi offertorium i toccata
Revertatur Rex Poloniae
Revertatur Rex Poloniae
- uzytkownik_konta
A właśnie stąd wynikało moje pytanie! Że "Marsz..." mi nie pasował do reszty. Ale obstawiałem, że to ty wybrałeś "Marsz...", a narzucona była reszta. "Jak pedalsko", pomyślałem sobie nawet
Dobrze że jest nagranie. Już na samym początku miałem myśl "O cholera, dobrze że przyjechałem"
Tylko w przypadku toccaty było to jednoznacznie słyszalne dla niewytrenowanego ucha. Wszystko pozostałe przypadki (tzn. te które wyłapałem - chyba...) odczuwałem na zasadzie "To miało tak być? Eee, może to miało tak być...", toteż na dobrą sprawę nadal nie mam pojęcia, czy to, co mi się wydawało pomyłką, miało tak być, czy nie Tutaj miałeś ten problem, że publiczność - z pewnymi wyjątkami - się zna i specjalnie przyszła po to, żeby oceniać.
Dobrze że jest nagranie. Już na samym początku miałem myśl "O cholera, dobrze że przyjechałem"
- Elfin
Gratuluję zdania!
Fajne uczucie mieć coś za sobą
Fajne uczucie mieć coś za sobą