marcin pisze: ↑18-10-2019 22:21:22
No ja też dzielnie wspieram rynek
[...]
Ostatnio coś mniej dzielnie. W ciągu ostatniego roku ledwie jeden (słownie: 1) kuferek, a i to tylko 11-płytowy (i z okładką oblaną jakąś zupą). Śmiech na sali.
Czartogromski pisze: ↑19-10-2019 16:34:56
Ostatnio coś mniej dzielnie. W ciągu ostatniego roku ledwie jeden (słownie: 1) kuferek, a i to tylko 11-płytowy (i z okładką oblaną jakąś zupą). Śmiech na sali.
Mam kilka boxów na oku, więc być może wkrótce będziesz zadowolony
Ale najbardziej czekam, aż DG wyda box zbiorczy Gardinera. Dziwne, że wydali do tej pory masę boxów dyrygentów i solistów (tzw. Complete Recordings), a Gardinera nie. Może jego płyty wydane przez DG ciągle się na tyle dobrze sprzedają, że nie opłaca się wydawać boxu?
Pinnocka też bym chyba kupił, ale też DG nie wydał póki co. To samo dotyczy Schiffa (tutaj Decca).
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
Swoją drogą widzę, że w Empikach teraz nie da się znaleźć płyt bez pomocy obsługi.
Pamiętam, jak opisywałeś poszukiwania nowego Miłosza. Z tą płytą podobnie (aczkolwiek w innym katowickim Empiku) - w domu sprawdziłem, że płyta w salonie jest (na empik.com nie było). W salonie - nie potrafię jej znaleźć. No więc pytam miłą panią z obsługi. Pani idzie i zaczyna szukać - w końcu, po kilku minutach, wygrzebała ją z jakiegoś wózka stojącego gdzieś w kącie
(William Blake)
... a tymczasem wkrótce (22 XI) taka niespodzianka:
Simax to odnoga Naxosu, który ma dystrybucje w Polsce, więc płyta pewnie będzie dostępna.
Mam tylko nadzieję, że wewnątrz będzie książeczka niekoniecznie z fotografiami przyrody
Ja czekam, aż DG wyda zbiorczy kufer Gardinera. Przypuszaczam, że ze 200 płyt by się nazbierało
Aczkolwiek jesteś Czarcie dość blisko - bo korci mnie kufer też wydany przez Sony Classical, tylko innego dyrygenta
(William Blake)