Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- marcin
Re: Płyty, ostatnie zakupy
O, 131 płyt to będzie ładny kufer 

Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
- Walpurg
I Callas. 
- uzytkownik_konta
Callas była niesamowita pod każdym względem.
- jazzik
Pewnie dlatego dyrygent Victor De Sabata powiedział o niej: If the public could understand, as we do, how deeply and utterly musical Callas is, they would be stunned.
Natomiast do niej:
"Maria, you are a monster; you are not an artist nor a woman nor a human being, but a monster."
I powiem wam, że mi się ten cytat podoba, bo dla mnie, ponieważ lubię kino i mitologię grecką, Callas była w pierwszym rzędzie Medeą, zanim w ogóle usłyszałam jej głos z czarnej płyty i mamy, dzięki Pasoliniemu, tę Marię-Medeę. I teraz mi się przypomina komentarz, o ile dobrze pamiętam, Montserrat Caballé, która zażartowała, że na Aristotelesa Onassisa spadły wszystkie możliwe nieszczęścia, jak gdyby był Jazonem, którego dogoniła zemsta Medei.
Natomiast do niej:
"Maria, you are a monster; you are not an artist nor a woman nor a human being, but a monster."
I powiem wam, że mi się ten cytat podoba, bo dla mnie, ponieważ lubię kino i mitologię grecką, Callas była w pierwszym rzędzie Medeą, zanim w ogóle usłyszałam jej głos z czarnej płyty i mamy, dzięki Pasoliniemu, tę Marię-Medeę. I teraz mi się przypomina komentarz, o ile dobrze pamiętam, Montserrat Caballé, która zażartowała, że na Aristotelesa Onassisa spadły wszystkie możliwe nieszczęścia, jak gdyby był Jazonem, którego dogoniła zemsta Medei.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali