Netflix

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mike

Re: Netflix

Najpierw tworzysz problem z klasycznie już kompulsywną nagonką na AI. Żeby ostatecznie przekonać się, że twój własny prompt również wskazuje na kontekst nekro nie negując niczego z moich źródeł.

Reasumując nikt tutaj, ani AI ani moja skromna osoba, nie zaprzeczał temu, że Netflix nieco ubarwił nekrofilię Eda przedstawiając w serialu scenę współżycia ze zwłokami. Sam Ed zaprzeczał byciu nekro, a jednocześnie wykorzystywał je do innych praktyk seksualnych i zapewne dlatego podłoże nekrofillne znalazło się w kryminalnych kartotekach, co też pozwoliło twórcom serialu popuścić wodze fantazji.
Awatar użytkownika
Michał

W nowym „Frankensteinie" potwór jest przystojny, nie przeszkadzają mi w nim nawet trochę zgniłe zęby, mógłbym się w nim zakochać, gdyby istniał. Zdziwiło mnie, że doktor, w momencie gdy potwór go odnalazł ( przed ślubem brata) w ogóle nie był zaskoczony, że on mówi, myśli, że tak bardzo się zmienił.
Awatar użytkownika
mike

Nawet tego nie zauważyłem, ale fakt celna uwaga. Relacja między Victorem i Potworem, która miałaby udokumentowany związek przyczynowo-skutkowo-poznawczy to niewątpliwie jedno z niedociągnięć tego filmu.

Trzeba przyznać wcielający się w Potwora Jacob Elordi ma całkiem szarmancką urodę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał

Jako Potwór wygląda lepiej, zwłaszcza gdy nie miał włosów i chodził w samych majtkach.
Awatar użytkownika
Michał

Obrazek
Awatar użytkownika
mike

Te gacie miał obleśne i za wysoki jak na mój gust, ale spojrzenie bardzo fajne przenikliwe inteligentne.

Zniecierpliwieni już teraz mogą obejrzeć pierwsze pięć minut nowego i zarazem finałowego sezonu Stranger Things https://www.youtube.com/watch?v=vhFPHYgILN0 ja już obejrzałem, zapowiada się eleganckie widowisko :)
Awatar użytkownika
Michał

Gdyby żył w rzeczywistości, miałby ze 2 metry ❤️.
Oglądam pierwszy sezon serialu „Mr.Mercedes". Jest świetny, choć straszny. Brady mnie przeraża, ale jednocześnie mi go żal.
Awatar użytkownika
Michał

Coraz straszniejszy jest ten serial. Brady kompletnie oszalał. Mimo to myślę o wypożyczeniu lub kupnie książki, ciekawi mnie jak opisani są bohaterowie, w filmie są bardzo przekonujący, począwszy od detektywa, a skończywszy na Holly.
Awatar użytkownika
Michał

Mam ten sam problem z kciukiem, co Brady, ale zauważyłem to dopiero pod koniec pierwszego sezonu, co jest bardzo dziwne.
Awatar użytkownika
xyz123

Michał pisze: 18-11-2025 13:46:04 Gdyby żył w rzeczywistości, miałby ze 2 metry ❤️.
Oglądam pierwszy sezon serialu „Mr.Mercedes". Jest świetny, choć straszny. Brady mnie przeraża, ale jednocześnie mi go żal.
Już lata temu leciał na CANAL+. Ale dobry serial, polecam.
Awatar użytkownika
Michał

Skończyłem drugi sezon, jest chyba lepszy niż pierwszy, ale widzę poważne nieścisłości:
Spoiler
Wszystko zmierza ku temu, że Brady wyjdzie na wolność, bo dzięki eksperymentalnemu leczeniu stał się inną osobą, nie może więc odpowiadać za morderstwa, ponieważ zabił wszystkich znajomych, jedyną osobą, która może w sądzie zeznać, że on udaje, jest Lu. Lu czuje, że Brady kłamie, manipuluje wszystkimi ale nie potrafi tego udowodnić w sądzie. Adwokat dowodzi, że on jest teraz empatyczny bo wcześniej np. nie płakał, ( przy Lu udaje płacz). Dlaczego nikt nie zauważył, że on zawsze udawał kogoś innego, przecież Lu do końca nie wierzyła, że jest on mordercą, powiedziała do detektywa: „to nie on, to najsłodszy chłopak na świecie" Dlaczego tego nie wyciągnęli, faktu, że przed „przemianą" też nie przypominał potwora? Dlaczego detektyw Hodges tego nie skojarzył, nie podał jako argument?
Awatar użytkownika
mike

Tylko godziny dzielą nas od największej premiery tego roku netflixa.

Z tej okazji platforma wrzuciła skrót wydarzeń z poprzedniego sezonu https://www.youtube.com/watch?v=PJOhHcFaEeM
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał

Skończyłem 3 sezon „Mr.Mercedesa", myślę, że najsłabszy i gdyby nie to, że chciałem zobaczyć, jak skończy się historia Hodgesa, to bym odpuścił w trakcie, ze względu na drastyczne motywy.
Spoiler
Ten sezon trochę nie ma sensu, jest to nowa historia, a z Panem Mercedesem łączy się tylko przez bohaterów. Jest to historia niespójna i trochę głupia...
Pocieszające jest tylko to, że detektyw Hodges nie zapada na raka i nie umiera, jak w książce. Przeczytałem, że ten sezon jest oparty na innej książce Kinga, na pewno jej nie przeczytam
Awatar użytkownika
yukosai

mike pisze: 26-11-2025 22:01:49 Tylko godziny dzielą nas od największej premiery tego roku netflixa.

Z tej okazji platforma wrzuciła skrót wydarzeń z poprzedniego sezonu https://www.youtube.com/watch?v=PJOhHcFaEeM
Obrazek
nakrecilem sie ale zasnalem w polowie a nastepnego dnia chcialem dac 2 szanse. ale sie nie dalo. nie ma czemu. slabe
Awatar użytkownika
mike

Nie twój klimat, ja lubię kino przygody, nawet jeśli infantylne, ale za to dobrze nakręcone. Końcówka czwartego odcinka to była jazda bez trzymanki.

Skończyłem 4-odcinkowy volume1. CASIO musiało wyłożyć gruby hajs Netflixowi za nachalny product placement, bo chyba tylko Vecna z Demogorgonami nie mają zegarków na nadgarstkach, chociaż kto wie co będzie w kolejnych odcinkach :mrgreen:
Spoiler
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mike

Jakby się jeszcze kto umartwiał losem streamingów wskutek wstrętnych piratów taki netflix właśnie wysupłał drobne kilkadziesiąt miliardów $ na zakup HBO https://www.wirtualnemedia.pl/netflix-k ... 828500384a ... tak więc niedługo niektórzy będą się martwić, ale kolejnymi podwyżkami abonamentów dzięki mniejszej konkurencji na rynku :D
Awatar użytkownika
yukosai

jak sie doda ze tam wjechalo tez 60 mld od bankow i nie jest to prezent dla netflixa to wyglada tio juz inaczej
ODPOWIEDZ