HBO

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gaynau

Re: HBO

Scott Hunter bardzo apetyczny, mógłby być głównym bohaterem 😅 😆
Awatar użytkownika
mike

Kopara opadła pod koniec części pierwszej Morderstwa w Glitterball ...i znów puścili Britni :>

strona upamiętniająca Jamiego https://www.facebook.com/groups/189782901214262/
Spoiler
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Premiera części drugiej 26 lutego.
Obrazek
Awatar użytkownika
gaynau

A ja uległem i storrentowałem gorącą.
Dobry serial, w sumie nawet bardzo dobry.
Awatar użytkownika
mike

Trochę się spóźniłeś musztarda po obiedzie. Momentum hajpu na tą produkcję już minęło, w najlepszym przypadku jest w fazie schyłkowej. To jest to co zawsze powtarzam nie czekać, oglądać od razu wraz z premierą. W przypadku Heated sprawa ma się niby nieco inaczej, ponieważ polska premiera była niepewna i mocno przesunięta względem świata zachodniego u nas w PL jeszcze nie wszystkie odcinki zostały wyemitowane w polskim HBO MAX z polskim lektorem, tak czy inaczej kurz już opada, bo właściwie wszystko zostało powiedziane...
Awatar użytkownika
gaynau

Ale o czym ty mówisz?
Od kiedy jest jakiś obowiązek, by seriale oglądać w dniu premiery? 😂
Awatar użytkownika
xyz123

Ja sam czekam jak wszystkie odcinki pojawią się w HBO MAX (a właściwie to w CANAL+, bo ich apka lepiej działa niż samego MAXA, a mając HBO w C+ treści są dostępne w ich apce).
Ogólnie ja to mam wieczne zaległości w oglądaniu - i zawsze coś się znajdzie. Nie mam też poczucia, że jak wszyscy coś oglądają teraz to ja też muszę.
Awatar użytkownika
mike

Możecie sobie oglądać nawet i z 10-letnią obsuwą, natomiast jeśli nie chcecie przegapić medialnego zainteresowania, dyskusji i hajpu to powinniście oglądać na premierę lub krótko po, a więc w miarę na czasie.

Jak wy oglądacie siega się po starocia, o których praktycznie nikt już nie dyskutuje. Samo przekazywanie informacji, że coś się obejrzało jest bezwartościowe, bo niczego nie wnosi do wątku.

Aktor którym podniecił się gaynau nie mógł wystąpić w całym serialu, ponieważ jego jednoodcinkowy wątek to historia z innej książki, która nie będzie rozwijana w kolejnych sezonach.
Awatar użytkownika
xyz123

Ogólnie to każdy dzisiaj żyje w swojej bańce, bo decydują o tym głównie algorytmy. Ja w sumie o tym serialu dowiedziałem się z newsa na Filmweb, że jest bardzo popularny. I potem, że pojawi się w HBO. Ale nie śledzę jakiejś dyskusji na ten temat, bo i po co? Ja też swoimi wrażeniami dzielić się nigdzie nie muszę. W sumie nawet nie widzę takiej potrzeby. Filmy i seriale oglądam dla siebie, dla przyjemności. I tyle.

A skoro już o serialach LGBT - dla mnie wciąż numerem 1 - "Spojrzenia". Szkoda, że na 2 sezonach skończyli. Obawiam się, że ten nowy serialik "Spojrzeń" nie prześcignie. :)
Awatar użytkownika
Michał

To trochę dziwne, ale nie mogę się zebrać by obejrzeć „Heated rivarly", obejrzałem kawałek początku i nie ciągnie mnie by kontynuować, choć czekałem z niecierpliwością 🙈
Awatar użytkownika
gaynau

Dziwne. Może nie masz obecnie ochoty, by się wzruszać?
Bo mimo, że majk reklamuje to jako ruchanie na ekranie - to bywają "smutniejsze" momenty 😉
Awatar użytkownika
mike

Pod względem produkcji telewizyjnych jest to jak najbardziej ruchanie na ekranie. Serial dla nas przełomowy emancypacyjnie, pomijam tytuły niszowe, natomiast mainstreamowo jest to produkcja chyba pierwsza w historii współczesnej kinematografii, która zadebiutowała, zyskała uznanie i popularność dzięki niezłomnemu twórcy, który nie ugiął się pod naciskami m.in Netflixa, aby gejozę ograniczyć, wprowadzić wątki hetero, a sceny miłosno-erotyczne ograniczyć do minimum i w mniej odważnej formie. Pierwsza odważna produkcja nieheteropoprawna, która udowadnia, że można na innych-naszych zasadach odnieść komercyjny sukces.
Awatar użytkownika
gaynau

E tam, bzdura. Widziałem wiele podobnych produkcji.
Ta jest po prostu dobrze zrobiona, czuć "profesjonalizm".

QaF chociażby...
Awatar użytkownika
Michał

Chyba trochę z przyziemnego powodu, że na pierwszy rzut oka bohaterowie mnie nie pociągają 🫣. Wciągnąłem się w Rycerza siedmiu królestw, bo mi się coraz bardziej podoba aktor🫢.
Awatar użytkownika
mike

To ja z kolei tego Rycerza nie oglądam, bo mi się nie podoba.... Skośny w Gorącej... też niespecjalnie, za to Ilya tak, bo przypomina mi samego siebie głównie narwanym charakterkiem. Fizycznie trochę też, pomijając, że on blondyn, a ja nie no i nie mam takiej wielkiej dupy :D
Awatar użytkownika
gaynau

Poważnie piszesz "skośny" o Azjacie..? Tzn chyba Azjacie, nie wiem jakie ma pochodzenie...
Michał pisze: 28-02-2026 20:43:31 Chyba trochę z przyziemnego powodu, że na pierwszy rzut oka bohaterowie mnie nie pociągają 🫣. Wciągnąłem się w Rycerza siedmiu królestw, bo mi się coraz bardziej podoba aktor🫢.
Myślę, że Hunter mógłby ci się spodobać 😏
Awatar użytkownika
Hebius

Albo barista, którego wyrwał.
Awatar użytkownika
mike

Connor Storrie (Ilya w Gorącej Rywalizacji) był główną atrakcją wczorajszego odcinka programu komediowego.

https://www.youtube.com/@SaturdayNightLive/videos
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał

Obejrzałem „Morderstwo w Glitterball city"🥵. Mam wrażenie, że jest to jednak trochę naciągane, przedstawianie tego w sposób czarno-biały, gdzie wyrok odbywa niewinny, a winny odsiedział 4 lata i zniknął. Myślę, że jest to mniej skomplikowane, obaj byli zaburzeni psychicznie, przećpani, zabili człowieka, bez znaczenia który to zrobił...obaj zakopali ciało i mieszkali z tym ciałem pół roku, nie obchodziło ich to. Najbardziej wstrząsające było w tym to, że wzajemnie się obwiniali, a żaden nie miał wyrzutów sumienia.
Awatar użytkownika
mike

Dokument nie stawia tezy, że Banis jest niewinny, jedynie że będzie składać apelację. Mundt z kolei zapadł się pod ziemię prowadzi nie wiadomo gdzie nowe życie i nikt nic o nim nie wie.

Na pewno porażka wymiaru sprawiedliwości, w trakcie procesu popełniono kilka istotnych błędów jak taśma z pozorowanym oświadczeniem Banisa.

Zadziwia mnie, że śledczy a potem sąd nie potrafili dociec prawdy konfrontując ze sobą ich obu. Spora część zeznań jest do siebie bliźniaczo podobna, a przecież zeznawali na osobnych rozprawach. To wygląda tak, jakby po morderstwie rozkminiali srrategię jak się zachowywać na wypadek złapania.

Nie byli zbyt sprytni, przy odrobinie ostrożności sprawa nigdy nie wyszłaby na jaw, a oni byliby do dziś obaj na wolności i wtedy może w końcu któryś po latach by pękł i zaczął sypać znajomym, czy coś.

Moim zdaniem to nawet nie musiało być morderstwo z premedytacją. Mogło dojść do nieszczęśliwego wypadku w trakcie BDSMowego trójkąta, po czym zaczęli panikować i wpadli na szalony pomysł połamania ciała Jamiego celem zmieszczenia go w plastikowej skrzynce. Jeśli byli mocno naćpani mogli później sami nie wiedzieć który go zabił i w jakim dokładnie momencie.

Sam Jamie jako ofiara przedstawiany jest w superlatywach jako ładny grzeczny uczynny chłopak. Ale już na zdjęciach ze spotkań na seks z nimi oraz relacjach jawi się jako mocno zaniedbany, starszy, dominujący top. Jakże fascynujący kontrast wobec wizerunku potulnej Drag Queen.

Zabawnym momentem było puszczenie ich seks taśmy w sądzie.... takie rzeczy tylko w Ameryce, a HBO jeszcze pokazało jak Mundt ujeżdżał Banisa :D
Awatar użytkownika
Michał

Sposób zadania śmierci wyklucza przypadek- wiele ran kłutych. Mogło dojść do tego pod wpływem narkotyków, to prawdopodobne. Jednak niepokojące jest to, o czym opowiedział inny mężczyzna, że zaprowadzali go do piwnicy i czuł się dziwnie... Policja nie wyjaśniła chyba, gdzie naprawdę doszło do morderstwa, czy napewno w sypialni, praktycznie niemożliwe jest usunięcie plam krwi tak, by nie były widoczne przy użyciu specjalnego płynu i światła ( metody policji). Chyba tego nie sprawdzali. Co do Banisa- skoro składa apelację, to uważa się za niewinnego. Film był jednak tak prowadzony, by obarczyć winą Mundta- kluczowe nagranie, gdzie Banis się przyznaje, a Mundt tym „steruje", tak naprawdę nie dowodzi, że to Mundt zabił, a Banis został zmuszony do przyznania się, to Banis trzyma broń. Mundt, jako dominujący w łóżku jest przedstawiony jako ten, kto rządził, ale nawet scena seksu pokazuje, że Banis ma kontrolę i nie jest dominowany na siłę, a wręcz do tego zachęca. Zeznania byłego chłopaka ukazują, że Banis już kiedyś zaatakował i uszkodził kochanka, a później koło niego zamueszkał, wiedząc, że on się go boi. Najbardziej jednak, mnie zmroziło to, że Banis nieustannie nagrywał Mundta, tłumaczył to tym, że mu nie ufał, czy bał się, nie klei się to, to osoba nagrywana jest pod stałą presją, doświadczyłem tego w swoim związku, doprowadzało mnie to do zachowań, gdzie traciłem kontrolę nad emocjami. Mundt robi złe wrażenie, bo wydaje się zimny i wyzuty z emocji, w sądzie odpowiada dziwacznie, np „martwiłem się o koty, żeby nie dotykały krwi", nie jestem przekonany, czy to świadczy o tym, że to psychopata, to może być równie dobrze człowiek w spektrum autyzmu, z zespołem aspergera.
ODPOWIEDZ