Replika
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Nathi
Re: Replika
No i przyszedł nowy magnesik.
- Hebius
Ooo... to jesteś chyba pierwszy.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czarek90
O! A właśnie tu wszedłem, by zobaczyć, czy ktoś z Was ma już nową Replikę.
Chyba zaraz zjadę do skrzynki
EDIT: Była w skrzynce! Czyli do Wro już dotarła
Chyba zaraz zjadę do skrzynki
EDIT: Była w skrzynce! Czyli do Wro już dotarła
- Hebius
Do Kętrzyna też.
Zauważyliście nowy element na okładce?
Zauważyliście nowy element na okładce?
rozwiązanie zagadki
CENA
12,00 PLN
12,00 PLN
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Tak, od razu zauważyłem.
Czy to znaczy, że koniec darmowej Repliki?
Jeśli tak, to słusznie. To było idiotyczne, że jedni płacili, a inni mieli za darmo.
Czy to znaczy, że koniec darmowej Repliki?
Jeśli tak, to słusznie. To było idiotyczne, że jedni płacili, a inni mieli za darmo.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- mike
Przestraszyłem się pomyślałem, że to Krystyna Czubówna
- jazzik
To znaczy, że Replika podrożeje, bo w prenumeracie wychodziło po 10 zł. za numer.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- bolevitch
będzie teraz dostępna w Empikach?
- Hebius
Już podrożała, chyba od dwóch numerów doliczają koszty dostawy do prenumeraty, więc jest 60 zł + przynajmniej 24,00 zł (list zwykły). 84/12 - 14 zł za numer w najtańszej opcji.
- jazzik
Nie zwróciłam na to uwagi.
Jak tak, to ma wyglądać, to nie wróżę sukcesu.
Już poprzednio się zastanawiam nad wersją cyfrową a teraz, kiedy mają dojść nowe koszta, zastanowię się jeszcze bardziej.
Jak tak, to ma wyglądać, to nie wróżę sukcesu.
Już poprzednio się zastanawiam nad wersją cyfrową a teraz, kiedy mają dojść nowe koszta, zastanowię się jeszcze bardziej.
- Czarek90
Nie zwróciłem uwagi na tę cenę.
Ale przyznaję, że przejrzałem numer i... Nie zatrzymałem się na żadnym tekście.
Ale przyznaję, że przejrzałem numer i... Nie zatrzymałem się na żadnym tekście.
- Hebius
Ale z was malkontenci!
- jazzik
Tam zaraz malkontenci. Prenumerowałam kilka czasopism, większość z nich była na tyle rozsądna (marketing się kłania) by do ceny prenumeraty nie doliczać kosztów wysyłki i tak, niektóre, podobnie jak Replika, były z dodatkami.
24 złote to jest prawie połowa dotychczasowej ceny prenumeraty. Zerknęłam do ich sklepiku na Allegro - wersja PDF, bez magnesu, również jest po 12 zł. Brawo, zupełnie jak e-booki sprzedawane po cenie okładkowej drukowanej książki.
"Polityka", gdy sprzedaje swoje dodatki, to kosztują one okładkowe 19,99 nawet jeśli są wysyłane.
24 złote to jest prawie połowa dotychczasowej ceny prenumeraty. Zerknęłam do ich sklepiku na Allegro - wersja PDF, bez magnesu, również jest po 12 zł. Brawo, zupełnie jak e-booki sprzedawane po cenie okładkowej drukowanej książki.
"Polityka", gdy sprzedaje swoje dodatki, to kosztują one okładkowe 19,99 nawet jeśli są wysyłane.
- Hebius
No przecież wiem, że to jest drogie Ale musimy podchodzić do naszej prenumeraty z innych stron, niż czysto ekonomicznych. Po prostu dajemy kasę na sfinansowanie kosztownej fanaberii, jaką jest posiadanie przez polskie środowisko LGBT+ papierowego społeczno-kulturalnego magazynu.
- Senso
Mam chyba wszystkie "Repliki", kiedyś nawet te w pdfie ściągałem, gdy jeszcze były dostępne, a teraz otwieram kopertę, odkładam czasopismo na bok, licząc na to, że zerknę w wolnej chwili, ale zazwyczaj nie zerkam, może z małym wyjątkiem dla recenzji, które są pisane przez grzeczność, po znajomości i bez pazura, więc nawet straszne gnioty na ich podstawie wydają się do strawienia, choć to dla umysłu to najczęściej tak pożywna strawa jak chityna dla żołądka.
- marcin
Przyznam ze mam podobnie.
Jak danego dnia koncze prace zawodowa to zdecydowanie wole oderwac sie od tego wszystkiego i poczytac fantastyke, a nie wywiady z politykami nt lgbt, przy calym szacunku dla Repliki.
Jak danego dnia koncze prace zawodowa to zdecydowanie wole oderwac sie od tego wszystkiego i poczytac fantastyke, a nie wywiady z politykami nt lgbt, przy calym szacunku dla Repliki.
(William Blake)
(William Blake)
- Czarek90
Jestem ciekawy, czy Replika ma tego świadomość. Czy oni sprawdzają, czy oni zapytali w swoich social mediach albo rozesłali ankietę do prenumeratorów/ek z pytaniami, co się podoba, co nie, co ciekawi, co nie, co zmienić, uzupełniać, wywalić... (Choć jako prenumerator nigdy takiej ankiety od nich nie dostałem). A niestety, jak napisałem wyżej, w pewnym momencie misja wspierania jedynego czasopisma LGBTQI, tylko dla samego wsparcia, również mija się z celem, gdy to czasopismo nie będzie budzić ciekawości swoją zawartością.
- marcin
Tym bardziej, że te wywiady zazwyczaj nic nie wnoszą.
Sprowadza się do tego "tak, chcemy walczyć o LGBT, no ale teraz rządzi PiS, więc nic z tego". I w zasadzie tyle.
Moim zdaniem byłoby znacznie lepiej, gdyby Replika miała np. dział literacki - i np. drukowała jakieś opowiadania z szeroko rozumianego queer (na świecie się sporo pisze takich opowiadań). Byłaby to daleko ciekawsza lektura niż wywiady z politykami.
Sprowadza się do tego "tak, chcemy walczyć o LGBT, no ale teraz rządzi PiS, więc nic z tego". I w zasadzie tyle.
Moim zdaniem byłoby znacznie lepiej, gdyby Replika miała np. dział literacki - i np. drukowała jakieś opowiadania z szeroko rozumianego queer (na świecie się sporo pisze takich opowiadań). Byłaby to daleko ciekawsza lektura niż wywiady z politykami.
(William Blake)
(William Blake)
- Senso
Dużym problemem "Repliki" jest pozyskiwania treści, bo osoby piszące dla niej robią to za darmo (tak przynajmniej było dotychczas). Po co więc robić badania i profilować treści, skoro nie będzie miał kto ich potem napisać? Wyjdzie z badań, że geje chcieliby mieć rubrykę z opowiadaniem homo SF i dział dla pasjonatów komunikacji - i co z tym potem zrobić? Ogłosić - ślijcie? Noe przecież był nabór chętnych (pytanie, czy chętni do pisania się zgłosili?)
Zawsze można skrzyknąć redakcję z osób z naszego forum, żeby coś wspólnie przygotować. Ktoś chętny?