Netflix
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- marcin
Re: Netflix
Elegia dla bidokow - nie spodziewalem sie niczego specjalnego a tu mile zaskoczenie. Calkiem dobry film.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- mike
Klasyczny clickbait
Mnie zastanawia na ile przedstawione fotografie i filmy są autentyczne, a w jakiej części sfabrykowane przez netflixa. Niektóre fotografie zwłok na miejscach zbrodni wyglądające na stare są bardzo dużej rozdzielczości, powątpiewam, żeby w tamtych czasach był tak dobre aparaty pozwalające robić zdjęciom duże zoomy bez strat jakości.
- jazzik
Discovery ID, 13 Ulica, Polsat Crime Investigation też pokazują w swoich dokumentach real foto miejsca zbrodni choć nie zawsze.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- marcin
DYLEMAT SPOŁECZNY - fajny dokument o mediach społecznościowych
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- mike
Skończyłem Night Stalkera. Kurde czemu ten seryjny morderca musi być przystojny i mnie pociągać Przez kilka odcinków same zdjęcia zmasakrowanych przez niego ofiar, a potem jak go już pokazali zamiast przerażenia pojawiły się kosmate myśli
Spoiler
- mike
Na youtube'owym netflixie dostępne rozszerzenie dokumentu o dodatkowe informacje, zdjęcia, materiały filmowe z mordercą https://www.youtube.com/watch?v=xghc6gxWvi0
rozmowa z twórcą dokumentu https://www.youtube.com/watch?v=Jao_4SDb3pI
a tutaj wywiad z mordercą
https://www.youtube.com/watch?v=_xqZ9T7o-Hg
https://www.youtube.com/watch?v=F4u2F1lh6Fc
Uważam, że netflix przegiął zapraszając na rozmowy członków rodzin ofiar w takiej formie, jakiej się to odbyło. Szczególnie przykra była rozmowa z wnuczką zamordowanej babci, której życzliwe i pełne miłości wspomnienia zostały "uatrakcyjnione" zdjęciami babci, której morderca zmiażdżył twarz butem. Nie wiem jak ta kobieta (wnuczka) jest w stanie do tego usiąść przed telewizorem i sobie streamować taki dokument z fotografiami ciała zabitej babci. Dla mnie to niepojęte bez względu na kasę, którą jej pewnie zapłacili.
rozmowa z twórcą dokumentu https://www.youtube.com/watch?v=Jao_4SDb3pI
a tutaj wywiad z mordercą
https://www.youtube.com/watch?v=_xqZ9T7o-Hg
https://www.youtube.com/watch?v=F4u2F1lh6Fc
Uważam, że netflix przegiął zapraszając na rozmowy członków rodzin ofiar w takiej formie, jakiej się to odbyło. Szczególnie przykra była rozmowa z wnuczką zamordowanej babci, której życzliwe i pełne miłości wspomnienia zostały "uatrakcyjnione" zdjęciami babci, której morderca zmiażdżył twarz butem. Nie wiem jak ta kobieta (wnuczka) jest w stanie do tego usiąść przed telewizorem i sobie streamować taki dokument z fotografiami ciała zabitej babci. Dla mnie to niepojęte bez względu na kasę, którą jej pewnie zapłacili.
- Hebius
Bałagan, jaki zostawisz (2020) El desorden que dejas
Niezłe, wciągające, jednak zakończenie zostawia jakiś niedosyt.
Niezłe, wciągające, jednak zakończenie zostawia jakiś niedosyt.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- jazzik
Oglądam miniserial Martina Scorsese "Fran Lebowitz: Udawaj, że to miasto". Jest bardzo zabawny i ten sarkastyczny humor Fran, która jest znaną postacią w Nowym Jorku. W ogóle ona mi się kojarzy z żeńską wersją Trumana Capote, nawet można o niej powiedzieć to samo co o nim, że nie potrzebuje coming outu.
Jeden z cytatów, które mnie rozbawiły:
"Who are these people that love guns? These people who love Trump and they love guns, these are the most frightened people I have ever seen in my life ... I could have gotten a gun but I never got one. I was an 18-year-old penniless girl in the middle of a dangerous city and I was never as afraid as these men in Texas, living in a state of terror."
Jeden z cytatów, które mnie rozbawiły:
"Who are these people that love guns? These people who love Trump and they love guns, these are the most frightened people I have ever seen in my life ... I could have gotten a gun but I never got one. I was an 18-year-old penniless girl in the middle of a dangerous city and I was never as afraid as these men in Texas, living in a state of terror."
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Hebius
Niewidzialne miasto (Cidade Invisível) Brazylia 2021
siedem odcinków
- coś jak Grimm, tylko z ambicjami, w 100% na serio i z wykorzystaniem brazylijskiego folkloru (jest Curupira - na plakacie to ten pierwszy z prawej, Saci, z istot bardziej znanych - syrena). Nie polecam, bo takie sobie, na trzy plus w najlepszym razie.
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
"Czego nauczyła mnie ośmiornica". Zajebiste!! Zdjęcia podwodne mega i ogólnie sens.
"O wszystko zadbam" czy jakos tak. Dawno takiej chały nie oglądałem. A gra Peter Dinklage więc nie wiem co mogło pójsc nie tak :/
- mike
szykujcie się na koniec dzielenia kont po taniości!
coś czuję, że niedługo wielu forumowiczów nawróci się na torrenty - w zupełności legalne źródło dostępu do kinematografii wszelakiej, w tym rippów z netflixa z polskim lektorem
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/n ... EsRagE6jy8Netflix ukróci dzielenie kont Netflix rozpoczął test nowej funkcji, która ma ograniczyć współdzielenie konta między użytkownikami nie mieszkającymi w jednym gospodarstwie domowym. Jak podają amerykańskie media, Netflix rozpoczął testy nowej funkcji, dodatkowo weryfikująca użytkowników. Serwis The Streamable podaje, że wybranym użytkownikom współdzielącym konto Netfliksa po wejściu na platformę wyświetlany jest komunikat: "Jeśli nie mieszkasz z właścicielem tego konta, musisz założyć własne, aby kontynuować oglądanie".
coś czuję, że niedługo wielu forumowiczów nawróci się na torrenty - w zupełności legalne źródło dostępu do kinematografii wszelakiej, w tym rippów z netflixa z polskim lektorem
- Szach
Chyba wystarczy wpisać kod, który przyjdzie SMSem na numer powiązany z kontem. Trzeba być w dobrym kontakcie z właścicielem konta i w razie czego poprosić o kod. I chyba tylko przy oglądaniu na tv może pojawić się taki komunikat.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
- król Julian
- król Julian
- mike
Od tego zaczną, ale na tym nie poprzestaną. Będzie tak samo jak w przypadku ukrócenia wiecznego korzystania z darmowego miesiąca, co ludzie (w tym ja) brali na potęgę miesiąc za miesiącem za free za każdym razem wyrabiając nową wirtualną kartę płatniczą revoluta. Skończyło się na tym, że do założenia konta potrzebny jest kod sms, a przy zakładaniu każdego darmowego triala musi być inne nazwisko i powiązane dane. I ludzie nawet to obchodzili jakimś cudem, pewnie korzystając z bramek sms, więc Netflix ostatecznie wyłaczył w Polsce darmowy miesiąc próbny. Małymi kroczkami do tego doprowadzili i nie inaczej będzie ze współdzieleniem kont z czasem coraz większa selekcja i weryfikacja aż w końcu będą patrzeć po adresie IP i nikt z innym adresem rutera się na współdzielone konto nie zaloguje. Bądź po lokalizacji.
- Hebius
Niech robią, co chcą. W ogóle nie będę płakał po darmowym Netflixie.
Nie wiem ile kosztuje telewizja internetowa w Polsce i jakie są proporcje cenowe, .ale tutaj to naprawdę są niezbyt duże koszty.
Płacę £9.99 miesięcznie, za Amazona £7.99 i za Spotify £9.99. Za godzinę pracy płacą mi £27 więc tyle pracuję na miesięczne abonamenty.
Jak to jest u was?
Płacę £9.99 miesięcznie, za Amazona £7.99 i za Spotify £9.99. Za godzinę pracy płacą mi £27 więc tyle pracuję na miesięczne abonamenty.
Jak to jest u was?
- mike
Rzecz jasna w PL wychodzi gorzej, natomiast ja od dłuższego czasu bojkotuję płatną kulturę poza okazjonalnym kinem, teatrem, muzeum przy okazji wypadu ze znajomymi, bądź randkę. Do muzyki mam wiecznie darmowego, bądź półdarmowego Tidala, którego od lat przedłużam ciągłymi ofertami za 0 bądź 5zł za pół roku coś w ten deseń.
Rynek platform streamingowych z roku na rok się pogarsza, bo kolejne wytwórnie zakładają własne serwisy jednocześnie wycofując filmy i seriale z innych platform. Tak ostatnio zrobił Disney+, a niedługo to samo zrobi Paramount+. Za dużo się zrobiło tych wszystkich serwisów, a niemal na każdym jest coś ciekawego do obejrzenia. Jeden czy dwa abonamenty to stanowczo za mały repertuar dlatego tym bardziej nie ma sensu za to płacić skoro jest za free do ściagania z neta.
Rynek platform streamingowych z roku na rok się pogarsza, bo kolejne wytwórnie zakładają własne serwisy jednocześnie wycofując filmy i seriale z innych platform. Tak ostatnio zrobił Disney+, a niedługo to samo zrobi Paramount+. Za dużo się zrobiło tych wszystkich serwisów, a niemal na każdym jest coś ciekawego do obejrzenia. Jeden czy dwa abonamenty to stanowczo za mały repertuar dlatego tym bardziej nie ma sensu za to płacić skoro jest za free do ściagania z neta.
Ja nie umiem szukać. Może blokują w UK. Czasami, jak nie mogę czegoś kupić, szukam online, ale z mizernym skutkiem.
- Szach
Szybko licząc, to na samego najtańszego Netflixa chyba półtorej godziny musiałbym pracować
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
- król Julian
- król Julian