Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- marcin
Re: Płyty, ostatnie zakupy
No to testuje zakupy plytowe w Amazon.pl
Pierwsze wrazenie takie sobie: zamowilem maly zgrabny kuferek (8 cd). Koncowka nakladu, Amazon pisze ze ma 1 egz. w magazynie. W porzadku. Zamawiam. Pierwszy zgrzyt: nie ma daty kiedy wysla (Amazon na razie nie wie). Drugi zgrzyt: lista paczkomatow jest niezaktualizowana - jest na niej np paczkomat juz dawno zlikwidowany. Trzeci zgrzyt: tego kuferka w ogole nie mozna do zadnego paczkomatu
No ale nie zniechecilem sie. Zamowilem. Na razie Amazon napisal, ze nie zna daty dostawy. Obawiam sie ze znowu wysla czyms dziwnym, czyli nie DHLem i nie poczta.
Pierwsze wrazenie takie sobie: zamowilem maly zgrabny kuferek (8 cd). Koncowka nakladu, Amazon pisze ze ma 1 egz. w magazynie. W porzadku. Zamawiam. Pierwszy zgrzyt: nie ma daty kiedy wysla (Amazon na razie nie wie). Drugi zgrzyt: lista paczkomatow jest niezaktualizowana - jest na niej np paczkomat juz dawno zlikwidowany. Trzeci zgrzyt: tego kuferka w ogole nie mozna do zadnego paczkomatu
No ale nie zniechecilem sie. Zamowilem. Na razie Amazon napisal, ze nie zna daty dostawy. Obawiam sie ze znowu wysla czyms dziwnym, czyli nie DHLem i nie poczta.
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Ostatni egzemplarz? A jak pudełeczko będzie porysowane? Amazoni nie wiedzą, co ich czeka Chyba kroi się nam serial pt "Marcin kupuje mały zgrabny kuferek w Amazon.pl"
- Walpurg
Może ten mały zgrabny kuferek nie jest na tyle mały, by zmieścić się nawet do boxu Maxi w paczkomacie?
Marcinie, z tobą wciąż są problemy. Gdybym był właścicielem sklepu internetowego punkt nr 3 Regulaminu brzmiałby:
Marcinie, z tobą wciąż są problemy. Gdybym był właścicielem sklepu internetowego punkt nr 3 Regulaminu brzmiałby:
3. Sklep zastrzega sobie prawo nie obsługiwać pana Marcina z Katowic zam. przy ul...
- marcin
Nie, nie o to chodzi. Raczej o to, że skoro Amazon ma jeden egz., to on fizycznie może być np. w magazynie w Hiszpanii, a stamtąd wysłaliby pewno DHL-em, więc paczkomat odpada.
Ja jestem może i upierdliwym klientem, ale kasy w Empiku, Bonito i Amazonie zostawiłem przez wszystkie te lata sporo.
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Tfu, wypluj to słowo!
Ten kuferek ma wyjątkowej urody okładkę
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Ale zanim przyjdzie, to inne zakupy (nie-amazonowe):
Zatem: zakupy kwietniowe cz. I
Purcell: Hail! Bright Cecilia, Music for Queen Mary / wyk. John Eliot Gardiner
Bardzo ładny 2-płytowy zestaw za ok. 30 zł (zawiera mój ulubiony utwór Purcella czyli "Strike the viol")
Purcell: England, my England & Monteverdi: Balli e balletti / wyk. John Eliot Gardiner
Składanka typu Purcell & Monteverdi "best of". Bardzo ładne, również 2 płyty za ok. 30 zł
Zatem: zakupy kwietniowe cz. I
Purcell: Hail! Bright Cecilia, Music for Queen Mary / wyk. John Eliot Gardiner
Bardzo ładny 2-płytowy zestaw za ok. 30 zł (zawiera mój ulubiony utwór Purcella czyli "Strike the viol")
Purcell: England, my England & Monteverdi: Balli e balletti / wyk. John Eliot Gardiner
Składanka typu Purcell & Monteverdi "best of". Bardzo ładne, również 2 płyty za ok. 30 zł
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
A jaki ma długi róg!
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Szykuje się kuferkowa lektura obowiązkowa!
Bowiem na koniec maja DG anonsuje "John Eliot Gardiner: Complete Recordings of Archiv Produktion and Deutsche Grammophon". Niestety box nie będzie zawierał nagrań Deccy, ale i tak 104 CD.
Sugerowana cena: 189,99 EUR
Bowiem na koniec maja DG anonsuje "John Eliot Gardiner: Complete Recordings of Archiv Produktion and Deutsche Grammophon". Niestety box nie będzie zawierał nagrań Deccy, ale i tak 104 CD.
Sugerowana cena: 189,99 EUR
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
Proponuję jednostkę wagi: 4 kilogramy Gardinera
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Zakupy kwietniowe cz. II
Gems of the Polish Baroque (2 CD)
Nadspodziewanie przyjemna płyta (a raczej dwie) z barokową muzyką kameralną zupełnie nieznanych mi polskich kompozytorów. No i idealnie dobrano długość: dwie płyty po ok. 50 minut. Jedna płyta idealna na raz (80 minut pod rząd to byłoby jednak trochę za dużo).
Ładna i oryginalna okładka - ale proszę się nie ślinić na widok nóg Bo niestety cały 6-osobowy zespół to kobiety (dwie Polki, cztery Włoszki)
Gems of the Polish Baroque (2 CD)
Nadspodziewanie przyjemna płyta (a raczej dwie) z barokową muzyką kameralną zupełnie nieznanych mi polskich kompozytorów. No i idealnie dobrano długość: dwie płyty po ok. 50 minut. Jedna płyta idealna na raz (80 minut pod rząd to byłoby jednak trochę za dużo).
Ładna i oryginalna okładka - ale proszę się nie ślinić na widok nóg Bo niestety cały 6-osobowy zespół to kobiety (dwie Polki, cztery Włoszki)
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
Też wczoraj kupiłem płytę, tylko nie jestem pewien, czy powinienem się tym chwalić
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Walpurg
Zenek Martyniuk
The greatest hits
Vol. 2.
?
The greatest hits
Vol. 2.
?
- Hebius
Nie wiem, czy nie gorzej, bo Zenek to już klasyka. Specyficznego rodzaju, ale jednak klasyka
sprawdzasz na własną odpowiedzialność
Preorder: ANTIHYPE 2
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
Nie wiem, co to jest, więc nie czuje się zbulwersowany.
- Hebius
To dobrze. Posłuchałem tego trochę na YouTUBE... i musze stwierdzić, że ta elegancka, wysmakowana oprawa graficzna przewyższa o kilka stopni jakość wykonywanych tekstów. Rusinek miałby na nich używanie.
- marcin
Zakupy majowe
Dobrze, że Hebius zwrócił moją uwagę na tę płytę, bo jest naprawdę fajna. I coraz bardziej lubię Purcella
Dobrze, że Hebius zwrócił moją uwagę na tę płytę, bo jest naprawdę fajna. I coraz bardziej lubię Purcella
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
A gdzie kupiłeś krążek?
David Hansen jest doskonały w tym repertuarze.
David Hansen jest doskonały w tym repertuarze.
- marcin
W polskim amazonie.
(William Blake)
(William Blake)