I jeszcze ten romans Jaskra

Grupa docelowa widzów Wiedźmina to dzieci z klas 1-3 szkoły podstawowej, które po obejrzeniu serialu mają namówić rodziców na kupno gry?
A ja nie oceniam surowo, bo też specjalnych wymagań nie miałem, a też fanem tego uniwersum nigdy nie byłem. Trzeci sezon nie jest zły, ciągle się coś dzieje nie ma dłużyzn, jest wiele fajnych scen walki z potworami. Nieco przynudziłem się Gro-Tronowymi, Rodo-Smokowymi intrygami, jednak dla fanów takich seriali to jest gratka. Też pod względem scenografii, rozmachu Wiedźmin coraz bardziej upodabnia się do hitów fantasy ze stajni HBO, co trzeba uznać za sukces i rozwój serialu. W Polsce jak się zerknie na forum filmweba to już wiadomo skąd hejt polaczkom jak zwykle nie podoba się kolor skóry Elfów oraz fakt występowania wątków LGBT...
Nic się nie skończy, bo wyniki oglądalności serial ma świetne. Inaczej mówiąc dla Netflixa jest to kura znosząca złote jaja Wiedźmin plasuje się w top 10 wszechczasów najchętniej oglądanych pozycji platformy.
Ale niewolnictwo miało miejsce.
A wyobrażasz sobie np. Martina Luthera Kinga granego przez jakiegoś Roberta Patissona?