Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Płyty, ostatnie zakupy
Taka dobra książeczka, a nie napisali?
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Może i napisali, ale nie chce mi się jej czytać
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Nie wiem gdzie to wpisać, to niech będzie, że tu.
Zastawiałem się nad kupnem pewnego boxu płytowego, normalnie już niedostępnego, ale uchował się jeden egzemplarz w salonie w Poznaniu. Napisałem do BOKu Empiku, z prośbą o przesłanie go do salonu w Katowicach (zapłacę z góry).
I teraz ich odpowiedź, to będzie najlepsze:
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą blablabla
Niestety nie ma możliwości transferu między salonami.
Mamy nadzieję, że będzie Pan nadal naszym klientem blablabla
Dziwna polityka.
Zatem lepiej niech się produkt kurzy na półce, niż przesłać go do Empiku, gdzie ktoś go kupi i może z góry zapłacić.
Wycieczki do Poznania jednak nie będę robić.
Zastawiałem się nad kupnem pewnego boxu płytowego, normalnie już niedostępnego, ale uchował się jeden egzemplarz w salonie w Poznaniu. Napisałem do BOKu Empiku, z prośbą o przesłanie go do salonu w Katowicach (zapłacę z góry).
I teraz ich odpowiedź, to będzie najlepsze:
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą blablabla
Niestety nie ma możliwości transferu między salonami.
Mamy nadzieję, że będzie Pan nadal naszym klientem blablabla
Dziwna polityka.
Zatem lepiej niech się produkt kurzy na półce, niż przesłać go do Empiku, gdzie ktoś go kupi i może z góry zapłacić.
Wycieczki do Poznania jednak nie będę robić.
(William Blake)
(William Blake)
- jazzik
To jest typowa polityka sieciówek. Gdy pracowałam w Reserved, było tak samo. Klienci widzieli na stronie e-sklepu, że rzecz którą są zainteresowani, jest dostępna w innym mieście i pytali o możliwość przesłania do naszego salonu, na co mieliśmy odpowiadać tak samo jak Empik.
Zasugerowałabym telefon bezpośrednio do poznańskiego Empiku i zapytanie o możliwość sprzedaży wysyłkowej.
Zasugerowałabym telefon bezpośrednio do poznańskiego Empiku i zapytanie o możliwość sprzedaży wysyłkowej.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- marcin
Empiki stacjonarne nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.
Musiałbym mieć znajomego pracownika w Empiku w Poznaniu (albo chociaż znajomego w Poznaniu w ogóle), przelać mu kasę na jego konto prywatne, a on by to kupił i mi prywatnie przesłał.
Ponieważ nie mam w ogóle żadnego znajomego w Poznaniu, więc sprawa zakończona raczej
Musiałbym mieć znajomego pracownika w Empiku w Poznaniu (albo chociaż znajomego w Poznaniu w ogóle), przelać mu kasę na jego konto prywatne, a on by to kupił i mi prywatnie przesłał.
Ponieważ nie mam w ogóle żadnego znajomego w Poznaniu, więc sprawa zakończona raczej
(William Blake)
(William Blake)
- jazzik
Oficjalnie nie prowadzą, podobnie jak wiele innych sklepów stacjonarnych, ale załatwiałam już wysyłki ze stacjonarnego Rossmanna, Reserved, dawnego Matrasa, więc mimo wszystko bym spróbowała.
"Nie bój się doskonałości. – Nigdy jej nie osiągniesz." Salvador Dali
- Czartogromski
- Kontakt:
Zrobić awanturę na Facebooku? Skoro nie odpuszczasz dostawy pokancerowanych książek, to w sumie niewielka różnica, w jakiej sprawie piszesz. A może z tego będzie jakaś korzyść na przyszłość dla kupujących.
- marcin
Może i racja. Tylko że ja spokojny człek jestem, stroniący od awantur.
A Aros/Bonito już wiedzą, żem drażliwy jak idzie o książki i przysyłają wszystko w stanie idealnym. Żadnej ryski, nic
Ad tem
Zakończyłem przesłuchiwanie kompletu sonat Beethovena. Tak mi się podobają, że od razu zacząłem ponownie od nowa
Myślę, że w przyszłości kupię sobie jeszcze jakieś inne wykonanie, tak dla celów porównawczych
A Aros/Bonito już wiedzą, żem drażliwy jak idzie o książki i przysyłają wszystko w stanie idealnym. Żadnej ryski, nic
Ad tem
Zakończyłem przesłuchiwanie kompletu sonat Beethovena. Tak mi się podobają, że od razu zacząłem ponownie od nowa
Myślę, że w przyszłości kupię sobie jeszcze jakieś inne wykonanie, tak dla celów porównawczych
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
... a ja na razie słucham płyt, które przedtem leżały gdzieś w kątach, a po przeprowadzce znalazły się na wierzchu.
- marcin
No to dalej zakupy literatury fortepianowej Tym razem coś z baroku i coś ze współczesności:
1. Scarlatti: 52 sonatas (box 4 płyt) / wyk. Lucas Debargue
2. F. Rzewski: The People United Will Never Be Defeated! / wyk. Marc-Andre Hamelin
1. Scarlatti: 52 sonatas (box 4 płyt) / wyk. Lucas Debargue
2. F. Rzewski: The People United Will Never Be Defeated! / wyk. Marc-Andre Hamelin
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Tym razem w celu dokonania zakupów nawiedziłem katowicki Empik w Supersamie:
Siesta XV - tym razem dwupłytowa.
Miloš Karadaglić: Sound of Silence
Sprawdziłem w internecie, że w tym Empiku płyta jest (choć mała ilość). Nie znajduję, pani przy kasie zaplątał się język w trakcie próby powtórzenia nazwiska: Zawołam kolegę, on się lepiej orientuje. Przy pomocy kolegi znajdujemy na półce, w nowościach, jeden egzemplarz. Pani spogląda na okładkę i ożywia się: Noooo, bardzo przystojny.
Siesta XV - tym razem dwupłytowa.
Miloš Karadaglić: Sound of Silence
Sprawdziłem w internecie, że w tym Empiku płyta jest (choć mała ilość). Nie znajduję, pani przy kasie zaplątał się język w trakcie próby powtórzenia nazwiska: Zawołam kolegę, on się lepiej orientuje. Przy pomocy kolegi znajdujemy na półce, w nowościach, jeden egzemplarz. Pani spogląda na okładkę i ożywia się: Noooo, bardzo przystojny.
- marcin
Niestety obecnie empiki stacjonarne, jak idzie o płyty, nadają się tylko i wyłącznie do kupowania (niektórych!) nowości, a i to nie zawsze.
(William Blake)
(William Blake)
- Walpurg
I nie pokazałeś mi taaaaaaaakiej okładki na żywo? No chyba się obrażę! Ale wybacza, bo jakbyś pokazał, mógłbym ukraść.
- Czartogromski
- Kontakt:
Akurat byliśmy w takiej sytuacji, że było na co patrzeć, więc i tak nie możesz narzekać
A Empiki... cóż, aż 2 płyty udało mi się kupić
A Empiki... cóż, aż 2 płyty udało mi się kupić
- Czartogromski
- Kontakt:
No i dodam jeszcze, że płyta wyposażona jest w bogato ilustrowany booklet , co uwiarygodnię tymi obrazkami:
Po więcej trzeba się udać do Empiku
- marcin
Na angielskim Amazonie można tez kupić wersję z autografem Miłosza
Aczkolwiek słabo go wycenili - wersja z podpisem kosztuje jedynie o 0,01 Ł więcej od bez podpisu
Aczkolwiek słabo go wycenili - wersja z podpisem kosztuje jedynie o 0,01 Ł więcej od bez podpisu
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
Swoją drogą też kupię sobie tego nowego Miłosza.
Ale bez podpisu - nie będzie mi nikt bazgrał po książeczce, choćby i sam Miłosz
Ale bez podpisu - nie będzie mi nikt bazgrał po książeczce, choćby i sam Miłosz
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Płyta ładna, ale to nie to, na co czekam. Może będzie ta następna
Na "Sounds of Silence" wspaniale wypadł fragment 5-6 - Manuel de Fala doskonale łączy się z repertuarem Radiohead. Pretensje mam natomiast o kilka zbyt ogranych kawałków: np. tytułowy i Famous blue Raincoat.
Na "Sounds of Silence" wspaniale wypadł fragment 5-6 - Manuel de Fala doskonale łączy się z repertuarem Radiohead. Pretensje mam natomiast o kilka zbyt ogranych kawałków: np. tytułowy i Famous blue Raincoat.
- Walpurg
Już myślałem, że Marcin pisze o nowej książce tego rapera z Katowic.