Płyty, ostatnie zakupy

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcin

Re: Płyty, ostatnie zakupy

Czartogromski pisze: 01-08-2025 20:51:54 teraz Marcin mi znów wypomni, że dziecinnieję na starość :?
Nic z tych rzeczy, ja jestem bardzo tolerancyjny :P
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Awatar użytkownika
marcin

Czartogromski czekał aż kupię jakiś kuferek no i się doczekał :P
Zakupiony przed urlopem, od dawna polowałem bo dawno wyprzedany (znalazłem w końcu na allegro, nówka niesmigana, oryginalnie zapakowana). Pollini jest rewelacyjnym pianistą, nie wiem czy nie moim ulubionym. Rewelacyjny Beethoven, Schubert i oczywiście Chopin.

Zła wiadomość: polowałem na ten kuferek w dobrej cenie dosłownie latami, w końcu się doczekałem, no i teraz, dwa miesiące po zakupie... DG ogłosiło że wypuszcza nową wersję tego kuferka :evil:

Konkretnie chodzi o to że to kufer z 2015 roku a od tego czasu Pollini nagrał jeszcze kilka płyt (więcej nie nagra bo niedawno zmarł). Nowa wersja będzie bardziej kompletna bo będzie zawierać te plyty. No i teraz pozostaje mi dokupic indywidualne brakujące płyty. Ciężka jest dola fanów kuferków.

Obrazek
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

marcin pisze: 12-08-2025 13:52:00 [...]
Zła wiadomość: polowałem na ten kuferek w dobrej cenie dosłownie latami, w końcu się doczekałem, no i teraz, dwa miesiące po zakupie... DG ogłosiło że wypuszcza nową wersję tego kuferka :evil:
[...]
:lol: :lol: :lol: :lol:

Było kupować od razu, to już byłbyś kuferkiem nacieszony i pewnie łagodniej byś to przyjął :mrgreen:
Awatar użytkownika
marcin

W 2015 chyba jeszcze nie kupowałem kuferków albo było to bardzo sporadyczne.
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Urodzinowe zakupy i niezakupy:

Obrazek
Fifty / The Manhattan Transfer & WDR Funkhausorchester. - ‎ Craft Recordings, 2022.
Uzupełniona zaległość. Jubileuszowa i pożegnalna płyta jazzowego kwartetu wokalnego wszech czasów (wokalno-cyrkowe wyczyny Take 6 nigdy do mnie nie przemawiały).

Obrazek
Bach Tharaud. - Erato, 2024.
Bacha nigdy za dużo.

Nabyta drogą niekupna:

Obrazek
Samuel Mariño w ariach Händla .- Hebius Recordings [Edit:] Editions 2025
Niestety, ze względu na komplikacje techniczne z nagrywaniem/nagrywarką zmaterializowało się na razie tylko w postaci pliku na pendrajwie z biblioteką empetrójek. :(
Ostatnio zmieniony 30-08-2025 15:54:31 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hebius

Raczej Hebius Editions :D

Okładka Bach Tharaud niezła.
Obrazek
Awatar użytkownika
marcin

Swego czasu chwaliłem się tym Bachem.
Awatar użytkownika
Hebius

marcin pisze: 17-01-2025 21:00:26 Muszę uzupełnić ten temat :P

Zakupy cz. I
Alexandre Tharaud: Bach

Tharaud to jeden z moich ulubionych pianistów (jego Wariacje są jednymi z moich ulubionych), a Bacha - jak powszechnie wiadomo na tym forum - nigdy za dużo :mrgreen: W dodatku pan Tharaud jest bardzo miły dla oka :mrgreen:
A zatem nowy Tharaud, na płycie głównie transkrypcje Bacha na fortepian, w większości autorstwa Tharauda. Bardzo ładna płyta!

Obrazek
No fakt, ale na taką okładkę mogłem nie zwrócić większej uwagi.
Obrazek
ODPOWIEDZ