Replika
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Replika
Ale akurat to w życiu Peszka interesuje najbardziej przeciętnego geja - nie praca dydaktyczna, ale czy się przypadkiem nie dał przeruchać.
- Czarek90
No właśnie nie odpowiedziałeś
Swoją drogą "oryginalne" jest tak pojemne, że trudno ogarnąć, co by ktoś chciał przeczytać
DLATEGO byłem ciekaw, co miałem na myśli ACHIM, pisząc JAK:
- Hebius
@Czarek90
Za dużo oczekujesz od osób, które stoją na stanowisku, że papierowa tęczowa prasa jest już w naszych czasach zbędna. Mamy FB i to nam powinno wystarczyć.
I tu w sumie Fukuyama miał rację pisząc o końcu historii. Niech jeszcze teraz do kompletu Radek Oliwa wyłączy Queer.pl (aka Inna Strona) i powodzenia w pisaniu o ruchu i życiu gejowskim w początkach XX wieku. Z całego sektora związanego z tęczowymi portalami zostało tyle śladów, co w papierowej prasie.
Za dużo oczekujesz od osób, które stoją na stanowisku, że papierowa tęczowa prasa jest już w naszych czasach zbędna. Mamy FB i to nam powinno wystarczyć.
I tu w sumie Fukuyama miał rację pisząc o końcu historii. Niech jeszcze teraz do kompletu Radek Oliwa wyłączy Queer.pl (aka Inna Strona) i powodzenia w pisaniu o ruchu i życiu gejowskim w początkach XX wieku. Z całego sektora związanego z tęczowymi portalami zostało tyle śladów, co w papierowej prasie.
- Hebius
@Czarek90
- marcin
Ja nie uważam że jest zbędna, ja stwierdziłem że mnie nie interesuje. Nie interesuje mnie też 99% innych czasopism na polskim rynku ale to nie znaczy że są zbędne.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
-
żmij
- Forumowe Ciacho
Ogólnie cały ruch skoncentrował się mocno w stronę trans (i młodych ludzi, nawet dzieci).Pedał_w_szlafroku pisze: ↑11-03-2026 18:54:14 No i nie ukrywajmy, że trzeba brać pod uwagę proporcje czytelników. Część tematów jest wspólna, ale jednak geje, lesbijki i osoby trans to 3 różne światy. Bi gdzieś się przyczepiają do gejów lub lesbijek, ale też są czymś innym. A tu do niedawna trans, i trans, i trans, i trans na zmianę z niebinarnymi. Same wywiady byłyby ok, gdyby były o czymś. Tymczasem albo są to wywiady z osobami, które są nikim - przepraszam te osoby, ale często tak jest, że to osoby, które nic wielkiego nie zrobiły po za tym, że gdzieś tam coś sobie działają i są psiapsiółką kogoś. A jak już jest wywiad z kimś ze szczytu, to właśnie o duperelach. I te powracające felietony "wybitnych" felietonistów. Żurawiecki co miesiąc to samo: "jest źle, bo wy jesteście pojebani". I Grabarczyk: "kocham Madonnę a poza tym u mnie w Hiszpanii jest zajebiście, a jak u was ćwoki?". I co miesiąc ta sama mantra.
Ja odpadłem od Repliki po wywiadzie z Peszkiem. Gość o ogromnej osobowości, horyzontach, wiedzy, doświadczeniu teatralnym i pedagogicznym a tam pytania o to, czy jakiś jego znajomy w latach 70 też był gejem. Dramat. A teraz jeszcze nawet nie wspominają o pozawarszawskim teatrze.
"Uczucie pożądania to ogromna siła, która ma nad tobą całkowitą władzę"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
Adam Georgiev, "Planeta samych chłopców"
- Pedał_w_szlafroku
No to mogli już o to zapytać. Peszek by się pewnie nie obraził, co najwyżej powiedziałby, że nie, ale że Frycz się dobrze całuje.