Czartogromski czekał aż kupię jakiś kuferek no i się doczekał
Zakupiony przed urlopem, od dawna polowałem bo dawno wyprzedany (znalazłem w końcu na allegro, nówka niesmigana, oryginalnie zapakowana). Pollini jest rewelacyjnym pianistą, nie wiem czy nie moim ulubionym. Rewelacyjny Beethoven, Schubert i oczywiście Chopin.
Zła wiadomość: polowałem na ten kuferek w dobrej cenie dosłownie latami, w końcu się doczekałem, no i teraz, dwa miesiące po zakupie... DG ogłosiło że wypuszcza nową wersję tego kuferka
Konkretnie chodzi o to że to kufer z 2015 roku a od tego czasu Pollini nagrał jeszcze kilka płyt (więcej nie nagra bo niedawno zmarł). Nowa wersja będzie bardziej kompletna bo będzie zawierać te plyty. No i teraz pozostaje mi dokupic indywidualne brakujące płyty. Ciężka jest dola fanów kuferków.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
marcin pisze: ↑12-08-2025 13:52:00
[...]
Zła wiadomość: polowałem na ten kuferek w dobrej cenie dosłownie latami, w końcu się doczekałem, no i teraz, dwa miesiące po zakupie... DG ogłosiło że wypuszcza nową wersję tego kuferka
[...]
Było kupować od razu, to już byłbyś kuferkiem nacieszony i pewnie łagodniej byś to przyjął
Fifty / The Manhattan Transfer & WDR Funkhausorchester. - Craft Recordings, 2022.
Uzupełniona zaległość. Jubileuszowa i pożegnalna płyta jazzowego kwartetu wokalnego wszech czasów (wokalno-cyrkowe wyczyny Take 6 nigdy do mnie nie przemawiały).
Bach Tharaud. - Erato, 2024.
Bacha nigdy za dużo.
Nabyta drogą niekupna:
Samuel Mariño w ariach Händla .- Hebius Recordings [Edit:] Editions 2025 Niestety, ze względu na komplikacje techniczne z nagrywaniem/nagrywarką zmaterializowało się na razie tylko w postaci pliku na pendrajwie z biblioteką empetrójek.
Ostatnio zmieniony 30-08-2025 15:54:31 przez Czartogromski, łącznie zmieniany 1 raz.
marcin pisze: ↑17-01-2025 21:00:26
Muszę uzupełnić ten temat
Zakupy cz. I Alexandre Tharaud: Bach
Tharaud to jeden z moich ulubionych pianistów (jego Wariacje są jednymi z moich ulubionych), a Bacha - jak powszechnie wiadomo na tym forum - nigdy za dużo W dodatku pan Tharaud jest bardzo miły dla oka
A zatem nowy Tharaud, na płycie głównie transkrypcje Bacha na fortepian, w większości autorstwa Tharauda. Bardzo ładna płyta!
No fakt, ale na taką okładkę mogłem nie zwrócić większej uwagi.