Płyty, ostatnie zakupy
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Płyty, ostatnie zakupy
Ale to jest całkiem fajna okładka, taka w stylu retro,
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Walpurg
Nie! Pan Igor zapewnił Marcinowi miesięczną abolicję od krytyki innych okładek, zwłaszcza że sam Marcin wykazał się samokrytykąCzartogromski pisze: ↑10-01-2020 22:14:52na wszelką krytykę ze strony Walpa będzie jeden niepodważalny argument: Ale Marcin wrzucał tu już gorsze okładki
- Czartogromski
- Kontakt:
Retro w rodzaju przeminęło z wiadrem.
- marcin
oooooooooooo
Gdy ludzie spotykają się z górami, dzieją się wielkie rzeczy.
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- Walpurg
Nie, Czarciku, nie idź tą drogą! Walpuś będzie smutny.
- Czartogromski
- Kontakt:
- Czartogromski
- Kontakt:
Temat niechcący wywołał Hebius. A w każdym razie z powodu jego wzmianki na blogu zdecydowałem się zaktualizować stronkę z najulubieńszymi płytami >>>> .
Tak, tak, to ryzykowne podawać ten adres, bo wizyta Walpa może się skończyć dla mnie źle, ale cóż, no risk, no fun, jak mówią Francuzi.
Tak, tak, to ryzykowne podawać ten adres, bo wizyta Walpa może się skończyć dla mnie źle, ale cóż, no risk, no fun, jak mówią Francuzi.
- Hebius
David Hansen nadal najładniejszy
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- marcin
Nie no, Żaruski ładniejszy
(William Blake)
(William Blake)
- Hebius
W głosie Filip ładniejszy jest niewątpliwie. Ale jeśli chodzi o resztę (przynajmniej publicznie widoczną) górą jest australijski Norweg.
- marcin
De gustibus...
(William Blake)
(William Blake)
- marcin
Myślę że nie ma sensu zakładać nowego tematu, a "płyty" to określenie na tyle pojemne, że spokojnie mogą być tutaj też płyty filmowe
No więc mój pierwszy zakup Bluray Tak jak chciałem - koniecznie wersje rozszerzone, ale bez płyt z dodatkami, których i tak nie oglądam. Ja NIE CHCĘ wiedzieć, "jak oni to zrobili", bo to psuje mi obcowanie z magią kinowego ekranu. A nie ma filmu, przy którym tę magię się bardziej czuje, niż Władca Pierścieni. No i tego bardzo ładne gustowne okładki
Na dużym TV 4K wygląda to naprawdę super
No więc mój pierwszy zakup Bluray Tak jak chciałem - koniecznie wersje rozszerzone, ale bez płyt z dodatkami, których i tak nie oglądam. Ja NIE CHCĘ wiedzieć, "jak oni to zrobili", bo to psuje mi obcowanie z magią kinowego ekranu. A nie ma filmu, przy którym tę magię się bardziej czuje, niż Władca Pierścieni. No i tego bardzo ładne gustowne okładki
Na dużym TV 4K wygląda to naprawdę super
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
- marcin
Hmmm co sugerujesz?
Hebius ma mi dać pudełko, czy ja jemu płyty?
Hebius ma mi dać pudełko, czy ja jemu płyty?
(William Blake)
(William Blake)
- Czartogromski
- Kontakt:
Może się jakoś dogadacie [taki żart ]
Znowu Biedronka i drugi, że użyję tego niemodnego słowa*, longplay w tym temacie.
Ella nad Luis - Ella Fitzgerald, Louis Armstrong z zespołem Oscara Petersona.
Pierwszy raz w życiu wysłuchałem tej płyty w całości. Wczoraj od razu 4 razy. Absolutnie przepiękna płyta, szkoda że w Biedronce nie mają innych tego duetu; są nagrania live Elli z Berlina, ale to już mam (i to na winylu właśnie).
W kopercie tego LP kod do pobrania zawartości w plikach mp3, co pozwala wrzucić sobie zawartość do odtwarzacza mp3/telefonu i słuchać niekoniecznie w domu.
Przy okazji: jeśli chodzi o płyty ostatnio w pojedynku Biedronka - Lidl wynik 2:0; W LIdlu repertuar do porzygania - w rodzaju lejdypanków a nawet Żenek w winylu utrwalon. Błe.
*Dla forumowej młodzieży link do słownikowej definicji słowa
Znowu Biedronka i drugi, że użyję tego niemodnego słowa*, longplay w tym temacie.
Ella nad Luis - Ella Fitzgerald, Louis Armstrong z zespołem Oscara Petersona.
Pierwszy raz w życiu wysłuchałem tej płyty w całości. Wczoraj od razu 4 razy. Absolutnie przepiękna płyta, szkoda że w Biedronce nie mają innych tego duetu; są nagrania live Elli z Berlina, ale to już mam (i to na winylu właśnie).
W kopercie tego LP kod do pobrania zawartości w plikach mp3, co pozwala wrzucić sobie zawartość do odtwarzacza mp3/telefonu i słuchać niekoniecznie w domu.
Przy okazji: jeśli chodzi o płyty ostatnio w pojedynku Biedronka - Lidl wynik 2:0; W LIdlu repertuar do porzygania - w rodzaju lejdypanków a nawet Żenek w winylu utrwalon. Błe.
*Dla forumowej młodzieży link do słownikowej definicji słowa
- Walpurg
Zawartość z pewnością znakomita. O reszcie zamilczę.
- Czartogromski
- Kontakt:
Walpie, Walpie! - załamywał ręce Czartogromski - toż to jedna z najsłynniejszych fotografii w historii jazzu! - Która pokazuje, że Anioły, gdy zstępują na Ziemię, niekoniecznie muszą mieć skrzydła*.
*Co przypomniało mi, że chętnie pooglądał bym znów ten film
*Co przypomniało mi, że chętnie pooglądał bym znów ten film
- Walpurg
Nie każde najsłynniejsze zdjęcie w historii czegokolwiek musi być od razu okładkowe.
- Czartogromski
- Kontakt:
Są jacyś wielbiciele? Niebarokowej wiolonczeli, oczywiście
Pan* poważył się nawet na "Lascia Ch' io Pianga". Płyta jako całość chyba mdła i nie do słuchania w dużej dawce, ale wnioskuję po odsłuchaniu fragmentów. No i nic nie wiadomo o zawartości książeczki.
Ale gdyby ktoś kupił i zrecenzował, to chyba może liczyć na pochwałę od Walpa
*Czyli Stjepan Hauser-z duetu wiolonczelowego 2Cellos.