Netflix
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Netflix
A to chyba będzie nasza gejowska parka
Dhruv Sanghvi (tu z mamusią, dyrektorką szkoły) = Ander Muñoz
luzak Faruq Manzoor = Omar Shanaa
Dhruv Sanghvi (tu z mamusią, dyrektorką szkoły) = Ander Muñoz
luzak Faruq Manzoor = Omar Shanaa
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- Czartogromski
- Kontakt:
- Hebius
I reszta składu głównej obsady, czyli Polo, hrabina i laska Guzmana
Sharan Gujral = Leopoldo "Polo" Benavent Villada
Koel Kalra = Carla Rosón Caleruega, dziewczyna Polo
Lucrecia "Lu" Montesinos Hendrich, dziewczyna Guzmana
Sharan Gujral = Leopoldo "Polo" Benavent Villada
Koel Kalra = Carla Rosón Caleruega, dziewczyna Polo
Lucrecia "Lu" Montesinos Hendrich, dziewczyna Guzmana
– Jakże mogę wymagać, żeby on, będąc o tyle wyższym ode mnie, znajdował jakąkolwiek w moim towarzystwie przyjemność? Nie byłażby to szalona z mej strony pretensja?
- mike
Zabawne indyjski Omar wygląda jak hiszpański Ander, a indyjski Ander wygląda jak hiszpański Omar
To jest z PL lektorem?
To jest z PL lektorem?
- Walpurg
A Samuel ex definitione musi być odrażający.
No ale Guzman był jednak fajnym brzydalem a ten taki nijaki.
No ale Guzman był jednak fajnym brzydalem a ten taki nijaki.
- Hebius
A nawet nie wiem, bo oglądam tylko z napisami. Zaraz sprawdzę.
Polskiego lektora brak.
- Walpurg
I ciekawe, jak będzie wyglądała nowa wersja Patryczka?
- Hebius
Przekonasz się za jakieś trzy lata. Oczywiście jeśli Netflix nie skasuje indyjskiej wersji po pierwszym sezonie.
- mike
Bez lektora cieżko mi się to będzie oglądać tak jak nienawidziłem Elity z napisami, a tu w tej nowej wersji nie ma wyboru...
Mnie zastanawia skąd w ogóle pomysł na takie coś? Co z Elitą było nie tak, że trzeba było nakręcić indyjską wersję? W końcu jedno i drugie to netflix, obywatele Indii mogli i zapewne oglądali Elitę z napisami lub lektorem. Rozeznany w temacie Hebius może zna odpowiedzi?
Chcielibyście polskiej Elity?
Mnie zastanawia skąd w ogóle pomysł na takie coś? Co z Elitą było nie tak, że trzeba było nakręcić indyjską wersję? W końcu jedno i drugie to netflix, obywatele Indii mogli i zapewne oglądali Elitę z napisami lub lektorem. Rozeznany w temacie Hebius może zna odpowiedzi?
Chcielibyście polskiej Elity?
- Hebius
Przecież to norma, że jak jakiś tytuł odnosi sukces, to kręci się lokalne wersje - Hollywood przeżuwał w ten sposób kino europejskie, czy światowe od lat. W serialach mielimy przykładowo Ugly Betty nakręcona przez amerykanów na podstawie meksykańskiej telenoweli, a przez Polaków przeżutą z wersji amerykańskiej w BrzydUle. A dlaczego tak się dzieje wyjaśnia zgrabnie inżynier Mamoń
https://www.youtube.com/watch?v=by6V5Q9fUgw
https://www.youtube.com/watch?v=by6V5Q9fUgw
- gaynau
Wyczuwam dno i 3 metry mułu. I pewnie będzie to jakaś wersja soft, bo w końcu to Indie...
- Hebius
Tak jakby wersja hiszpańska nie była całkiem soft.
- Nathi
Jakaś podróba?
Netflix to naprawdę schodzi na psy. Tam już ledwo co daje się oglądać.
Netflix to naprawdę schodzi na psy. Tam już ledwo co daje się oglądać.
- Czarek90
Nathi, mam podobne wrażenie. Kilka lat temu traktowałem Netflix jako platformę z ciekawymi, wyróżniającymi się produkcjami.
Od dobrego roku (może nawet ponad roku) widzę mainstreamowy śmietnik, w którym czasami acz rzadko trafi się coś wartego uwagi.
Od dobrego roku (może nawet ponad roku) widzę mainstreamowy śmietnik, w którym czasami acz rzadko trafi się coś wartego uwagi.
- gaynau
- Nathi
Nie musisz do mnie pisać.
- gaynau
ale z tego co wiem- moge:)
- mike
Jestem po indyjskiej Elicie. Muszę przyznać, że Omar z Anderem miło mnie zaskoczyli. Wprawdzie nikt nie dorównał boskiej urodzie hiszpańskiego Andera, natomiast pod względem oceny samego wątku wersja indyjska wypada lepiej! Mamy tu do czynienia z o wiele mocniej zarysowanymi postaciami, większą dozą dialogów oraz emocji. Największy kontrast jest w braku homofobii wersji hiszpańskiej i dużej homofobii edycji indyjskiej, wokół tego się tu wszystko toczy obserwujemy walkę dwójki bohaterów z przeciwnościami losu oraz negatywnym kulturowo nastawieniem. Zaskoczyłem się, bo myślałem, że w Indiach jest nieco lepiej, czy też może nie aż tak źle.
Panowie fajni ze szczególnym akcentem na indyjskiego Omara, o którym można powiedzieć, że jest nawet sexy :>
Acha dziwna sprawa co też często zauważam na indyjskich filmikach YT. Aktorzy gadają raz po angielski raz w swoim natywnym języku. Takie pomieszanie z poplątaniem z przewagą angielskiego. Dzięki temu większość serialu daje się oglądać bez napisów.
Panowie fajni ze szczególnym akcentem na indyjskiego Omara, o którym można powiedzieć, że jest nawet sexy :>
Acha dziwna sprawa co też często zauważam na indyjskich filmikach YT. Aktorzy gadają raz po angielski raz w swoim natywnym języku. Takie pomieszanie z poplątaniem z przewagą angielskiego. Dzięki temu większość serialu daje się oglądać bez napisów.
- Hebius
Ja oglądam po jednym odcinku i nadal mi się myli hrabina z dziewczyną Guzmana.
Tak, ten Faruq/Omar jest atrakcyjny. Chociaż jak dla mnie w zestawieniu trzech ciach przegrywa z bratem Samuela (Gurfateh Pirzada czyli Neeraj Kumar Valmiki). Ale może to przez to, że mnie bardziej interesują mężczyźni, niż chłopcy.
Tak, ten Faruq/Omar jest atrakcyjny. Chociaż jak dla mnie w zestawieniu trzech ciach przegrywa z bratem Samuela (Gurfateh Pirzada czyli Neeraj Kumar Valmiki). Ale może to przez to, że mnie bardziej interesują mężczyźni, niż chłopcy.
- gaynau
Obejrzałem niecałe 2 odcinki. Aktorzy i aktorki bardzo atrakcyjne. Zdecydowanie bardziej mi się podobają niż w wersji hiszpańskiej.
I grają też okej.
To nie jest jakaś niskobudżetowa produkcja.
Jedyną rzeczą, która irytuje jest różnica pomiędzy bogatymi, a biednymi.
Języka Hindi używa na codzień mniej niż połowa mieszkańców.
W serialu na pewno cześć mówi też innym, poza Hindi językiem
Nie wiem, jak jest w dalszych odcinkach, ale bez napisów serialu nie da się oglądać, bo po angielsku to oni mówią może kilka zdań...
I grają też okej.
To nie jest jakaś niskobudżetowa produkcja.
Jedyną rzeczą, która irytuje jest różnica pomiędzy bogatymi, a biednymi.
Przecież angielski w Indiach jest językiem urzędowym, używanym zwłaszcza w wyższych sferach...
Języka Hindi używa na codzień mniej niż połowa mieszkańców.
W serialu na pewno cześć mówi też innym, poza Hindi językiem
Nie wiem, jak jest w dalszych odcinkach, ale bez napisów serialu nie da się oglądać, bo po angielsku to oni mówią może kilka zdań...